Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vremea Când vin ninsorile în România. Minime de până la -20 de grade Celsius

Când vin ninsorile în România. Minime de până la -20 de grade Celsius

Un articol de: Adela Iacob - 06 Dec 2019, 08:49

ANM a dat atenționări de vreme extrem de rece, luna decembrie oferind o varietate de fenomene meteorologice. 

LACRIMI PENTRU IULIEI VÂNTUR! SALMAN KHAN A AFLAT TOTUL DESPRE AVENTURĂ! INCREDIBIL CE I-A FĂCUT ROMÂNCĂI (GALERIE FOTO)

Dacă vorbim despre vremea rece este clar că ne așteptăm și la ninsori. Primii zăpadă peste toată România va cadea la sfârșitul lunii decembrie, chiar în noaptea de Revelion. În restul intervalului, temperaturile se vor situa între 3 și 10 grade Celsius. Temperaturile maxime pot depăși 10 grade Celsius, dar doar în sudul țării, în restul regiunilor, valorile termice vor scădea sub -20 de grade Celsius. 

De asemenea, în jumătatea nordică a țării, precipitațiile vor depăși valorile normale, își va face apariția și poleiul, dar și intensificări ale vântului, scrie cancan.ro. 

TRAGEDIE ÎN MUZICA POPULARĂ! CEA MAI ÎNDRĂGITĂ CÂNTĂREAȚĂ A FOST DUSĂ LA CIMITIR! MILIOANE DE ROMÂNI, ÎN LACRIMI (IMAGINILE DURERII - GALERIE FOTO)

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen care apare cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei. Va fi ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius faţă de ultima lună de toamnă”, transmit specialiştii ANM.