Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vremea ALERTĂ de la AccuWeather! O TORNADĂ va lovi Capitala: Ce recomandă meteorologii (FOTO)

ALERTĂ de la AccuWeather! O TORNADĂ va lovi Capitala: Ce recomandă meteorologii (FOTO)

Un articol de: Alexandra Cismaru - 06 Mai 2019, 09:39

Aplicația Accuweather a trimis o alertă de tornadă în București.

De altfel, și Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis un avertisment pentru cei aflați în Capitală zilele următoare.

DRAMĂ URIAȘĂ ÎN ROMÂNIA: TRUPUL LUI RICĂ RĂDUCANU A CEDAT! PROBLEMELE DE SĂNĂTATE I-AU PUS CAPAC

Potrivit specialiștilor, fenomene extreme periculoase vor lovi Bucureștiul, cum ar fi căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, însoțite de averse torențiale. De asemenea, și temperatura va scădea treptat cu aproape 20 grade Celsius, urmând să se înregistreze, miercuri dimineață, chiar și 6 grade Celsius.

Din 5 mai și până în prima parte a zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențial.

BLESTEM ÎN LUMEA MANELELOR! FLORIN SALAM ESTE TERMINAT!

Bogdan Antonescu, cercetător Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Optoelectronică, specialist în fenomene meteo extreme, a explicat la Digi24 că este greu de făcut o prognoză cu o zi înainte de tornadă.

ACESTA ESTE ȘOCUL ANULUI! ELODIA A FOST GĂSITĂ! EROUL, UN CÂINE POLIȚIST! DETALII ÎNGROZITOARE

„Se pot estima doar condiţiile care pot duce la tornade. Meteorologii se pot uita doar la condiţii care pot duce la furtuni care pot duce la tornade”, a explicat Bogdan Antonescu.

De asemenea, Bogdan Antonescu a explicat că oamenii trebuie să se adăpostească, să nu stea în apropierea geamurilor, întrucât apar perturbaţii ale presiunilor.

 „În Europa, lumea se apropie de ele, vor să facă fotografii. Asta nu se face. Pe undeva e de înţeles, pentru că publicul nu e pregătit. Nu conduceţi spre tornadă, nu fotografiaţi de aproape! E bine să circule informaţia, să se facă fotografii, dar de la distanţă mare. Mai bine să obţină o fotografie de la distanţă mare decât să fie în apropiere, în cumulul de praf şi de alte materiale”, a încheiat specialistul.