Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vremea ALERTĂ METEO! Se anunţă NINSORI şi GER CUMPLIT! Ce ZONE sunt afectate!

ALERTĂ METEO! Se anunţă NINSORI şi GER CUMPLIT! Ce ZONE sunt afectate!

Un articol de: Stirescu.ro - 04 Ian 2019, 14:45

Următoarele zile vor aduce ninsori în centru, nordul și vestul țării, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane, precum și în estul și sud-estul țării. 

Vremea în Banat 

Dacă în primele din an au avut parte de temperaturi maxime între 3 și 5 grade, oamenii din Banat vor avea parte de o temperaturi scăzute. Până pe 7 ianuarie, maximele se vor situa între -2 și 0 grade. 
În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până pe 13 ianuarie, temperaturile diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între -6 și -4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mai ales sub formă de ninsoare. 

Prognoza meteo în Crişana 

În următoarele 5 zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 și -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 și -6 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade. Vor fi condiții pentru ploi și ninsori slabe în fiecare zi, spun meteorologii. 

Vremea în Transilvania 

Până în data de 7 ianuarie, temperaturile diurne vor avea în medie între -6 și -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 și -12 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși -2 grade, iar cea a minimelor -8…-7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic. 

Prognoza meteo în Maramureş 

Meteorologii anunță temperaturi în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la -6 …-5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0…-1 grad, până la -10…-12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3…4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi. 

Vremea în Moldova 

Până pe 7 ianuarie, vremea se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou. Media temperaturilor din timpul zilei nu va depăși, însă, 0 grade, iar în timpul nopții se vor înregistra -6…-5 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și mai ales în jumătatea de nord a regiunii. 

Prognoza meteo în Dobrogea 

În următoarele patru zile, vremea se va răci cu aproximativ 4…5 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie de -1…0 grade, iar minimele de cel mult -6…-5 grade. Sunt șanse să ningă slab și ar putea apărea și lapoviță. Cum va fi vremea în Muntenia Dacă la începutul anului, temperaturile pe timpul zilei erau de 3-4 grade în Muntenia, meteorologii anunță o răcire a vremii în această regiune. Valorile termice vor fi cu aproape 6 grade mai scăzute până pe 7 ianuarie. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1…2 grade, iar cea a minimelor -6…-5 grade. 

Vremea în Oltenia 

Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa în medie între -2 și 1 grad și minime între -9 și -4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3…4 grade. Meteorologii spun că sunt șanse ca în zilele următoare să fie ninsori slabe. 

Vremea la munte 

Temperaturile maxime vor ajunge, vineri, la -12 grade, iar cele minime între -8 grade la început și -17…-16. Meteorologii spun că cele mai reci nopți vor fi vineri și sâmbătă, 5 ianuarie. 

 

Sursa: Libertatea
 

Citeşte mai multe despre:   ger  -   ninsori  -   meteo  -   vremea