Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vremea ALERTĂ METEO EXTREMĂ! COD ROȘU în România! RAFALE de VÂNT de 100 KM/H!

ALERTĂ METEO EXTREMĂ! COD ROȘU în România! RAFALE de VÂNT de 100 KM/H!

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Iun 2019, 11:39

Instabilitate atmosferică extrem de accentuată!  Meteorologii îi avertizează pe cei din NV țării să nu iasă din case în intervalul 14.00-23.00!

RĂMAS BUN, OZANA BARABANCEA! VEDETA ANTENEI 1 A FĂCUT GESTUL EXTREM! FANII SUNT DEVASTAȚI!

Se anunță căderi de grindină de peste 4-6 cm și rafale de peste 100-120 km/h. Totodată, se anunță și posibile tornade, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. 

Cauza? Un front rece atmosferic, puternic asociat unei depresiuni de origine scandinavă, va traversa jumătatea de nord a României, iar instabilitatea atmosferică va fi foarte puternică și chiar extremă. 

'FLORIN PASTRAMĂ A MURIT'! RALUCA PODEA A FĂCUT ANUNȚUL DEVASTATOR ȘI DĂ VINA PE BRIGITTE: TOTUL A PLECAT DE LA INVITAȚIILE DE NUNTĂ!

Acest lucru se va întâmpla cu precădere în N-V tritoriului (Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei). 

Începând cu orele 14.00, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua rapid în nordul Moldovei, apoi în nord-vest. În prealabil, temperaturile vor fi foarte ridicate (32-35 grade Celsius), ceea ce va spori gradul de violență al fenomenelor, conform Severe Weather Alert-România.  

COD ROȘU se anunță în zonele din județele: BH, SM, SJ, CJ, MM!
În aceste regiuni, după orele 15.00, manifestările de instabilitate vor fi extreme, cu potențial distructiv. Se vor semnala grindină de dimensiuni mari (3-5 cm) și izolat foarte mari (peste5-6 cm) și vijelii deosebite, cu rafale ce pot depăși 100-120km/h. 

De asemenea, nu poate fi exclus scenariul UNEI TORNADE!

TRAGEDIE ÎN LUMEA MUZICII: NICOLA, DE URGENȚĂ LA SPITAL! A CĂZUT ÎNGROZITOR ȘI ȘI-A RUPT... (FOTO)

COD PORTOCALIU va fi în restul Crișanei, local în Banat, Transilvania și Moldova. Și aici, vijeliile vor fi destul de puternice (70-80 km/h, izolat peste 85-100 km/h), de asemenea local se va semnala grindină, în general de medii și izolat mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

În zona Moldovei, furtunile se vor deplasa dinspre nordul spre sudul regiunii, iar principalul risc va fi determinat de vijeliile ce pot atinge și depăși 75-85 km/h. Se vor semnala și averse torențiale, fenomene electrice frecvente și izolat grindină de mici dimensiuni.

ȘOCUL ANULUI ÎN SHOWBIZ! S-A ÎNTÂMPLAT LA DOUĂ LUNI DE LA MOARTEA LUI RĂZVAN CIOBANU! TOȚI ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT

Citeşte mai multe despre:   alerta meteo  -   tornada  -   romania  -   cod rosu  -   cod portocaliu  -   grindina  -   vijelii