Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vremea ALERTĂ! Este COD PORTOCALIU până VINERI! ATENȚIE, ROMÂNI!

ALERTĂ! Este COD PORTOCALIU până VINERI! ATENȚIE, ROMÂNI!

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Sep 2019, 22:41

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Spania că în zona valenciană a fost emis un cod portocaliu de vânt şi precipitaţii până vineri, iar circulația va fi serios afectată, în unele zone.

„Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană – Cod portocaliu de vânt şi precipitaţii Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană, că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de furtuni şi intensificări ale vântului, precum şi stare extrem de agitată a apei mării, cu potenţial periculos până cel puţin în data de 13 septembrie 2019, pentru coasta mediteraneeană a Spaniei, astfel: 10 septembrie 2019 – Catalunia şi Insulele Baleare; 11 septembrie 2019 - Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare; 12 septembrie 2019 – Murcia şi sud-estul Peninsulei Iberice”, informează MAE.

ANUNȚ BOMBĂ FĂCUT DE PAVEL BARTOȘ: DIN PĂCATE ACUM TOTUL SE CONFIRMĂ...

„În ceea ce priveşte vântul, în special în zona mediteraneană, vor fi rafale puternice pe lina coastei, începând din data de 10 septembrie 2019 în Catalunia şi Insulele Baleare şi care se vor deplasa în timpul zilelor următoare spre estul şi sud-estul Peninsulei Iberice. 

Starea mării va fi caracterizată de un vânt cu forţa 7 până la 8 şi mare agitată (cu zone de mare foarte agitată în larg). În Comunitatea Valenciană este posibil ca zborurile operate pe aeroporturile internaţionale de la Castelló, Valencia şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare / aterizare, sau chiar să fie anulate.

De asemenea, circulaţia rutieră, pe autostrăzile A7 (CV10) Castelló de la Plana - Valencia - Alcoy - Alicante, AP7 Vinaros - Castelló de la Plana - Valencia - Calpe - Alicante, A31 Alicante - Albacete, A35 Valencia - Albacete si A3 Valencia - Madrid, va fi afectată din cauza fenomenelor meteo extreme, mai ales în zonele montane pe care le traversează, în special din cauza precipitaţiilor şi rafalelor violente de vând dinspre zona montană către mare (în special pentru conducătorii de camioane)”, se mai arată în comunicatul respectiv.

DUPĂ MOARTEA IONELEI PRODAN, O NOUĂ DRAMĂ LOVEȘTE MUZICA POPULARĂ: DA, DIN PĂCATE E VORBA DE ÎNDRĂGITA ELENA MERIȘOREANU...

MAE recomandă maximă precauţie pentru circulaţia pe drumurile naţionale şi regionale din zona de câmpie de-a lungul coastei din sudul provinciei Valencia, situată sub nivelul mării, unde pot avea loc inundaţii şi viituri instantanee, inclusiv cu antrenare de noroi şi fragmente de rocă.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, a concluzionat MAE în avertismentul emis.

Citeşte mai multe despre:   cod portocaliu  -   mae  -   spania