Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Ultimele fotografii cu Vladimir Găitan în viață. La 73 de ani, ajunsese de nerecunoscut (GALERIE FOTO)

Ultimele fotografii cu Vladimir Găitan în viață. La 73 de ani, ajunsese de nerecunoscut (GALERIE FOTO)

Un articol de: Adela Iacob - 11 Noi 2020, 08:45

Vladimir Găitan era de nerecunoscut în ultimele luni de viață. Marele actor slăbise foarte mult nu mai semăna deloc cu imaginea iconică atât de cunoscută de fani.

 

Vladimir Găitan a murit la 73 de ani

 

Actorul Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani, după o luptă lungă împotriva unei boli necruțătoare. Artistul s-a stins din viață la Institutul Fundeni, acolo unde era internat. A dus o lupta înfiorătoare cu boală, timp de zeci de ani, pe care a și pierdut-o, în cele din urmă.

Îndrăgitul actor a trecut printr-o suferință fizică greu de imaginat. Găitan suferea de aproape 30 de ani de cancer al sângelui. De-a lungul timpului, acesta a făcut transfuzii de sânge și ședințe de citostatice la Spitalul Fundeni din Capitală. Mai mult decât atât, el avea și o schemă de tratament medicamentos pe care era obligat să o respecte cu strictețe. 

Cauza bolii sale ar fi fost chiar explozia de la Cernobîl.

”O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere.

Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular e iminent. Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc.

Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, a povestit, într-un ultim interviu, Vladimir Găitan.

 

Ultima fotografie cu Vladimir Găitan în viață

 

 

În ultimele fotografii în care Vladimir Găitan apare în spațiul public, actorul este vizibil măcinat de boală. Îmbătrânit și parcă mai slăbit, actorul privește în gol și parcă ușor gânditor.

Cu toate că starea lui de sănătate se înrăutățise văzând cu ochii, actorul a continuat să joace în piese de teatru și anul acesta. Actorul spera să mai trăiască trei ani și își dorea ca fiica sa să îi facă un nepoțel.

Reamintim faptul că Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. A primit decorația alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existența a Teatrului Național din București”.

Citeşte mai multe despre:   vladimir gaitan