Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete ȘOCUL zilei: EMOȚII MARI pentru marea cântăreață AURA URZICEANU! S-a întâmplat departe de țară! (VIDEO)

ȘOCUL zilei: EMOȚII MARI pentru marea cântăreață AURA URZICEANU! S-a întâmplat departe de țară! (VIDEO)

Un articol de: Stirescu.ro - 13 Dec 2018, 11:10

Marea cântăreață de jazz Aura Urziceanu, stabilită de ani buni în Canada, a împlinit vârsta de 71 de ani.

Artista, care s-a născut pe 14 decembrie 1946 în București, este una dintre cele mai iubite artste de pop și jazz din România.

Artista s-a născut la 14 decembrie 1946, în București, într-o familie de muzicieni. A început să studieze vioara cu tatăl ei, Nelu Urziceanu, fost violonist în Orchestra Radio și profesor de vioară, iar la vârsta de opt ani deja își dorea să cânte ca solist vocal.

La 14 ani, s-a lansat la radio, iar câteva luni mai târziu a cântat la Televiziunea Română melodia ''Soarele e îndrăgostit de Mamaia'', piesă cu care a fost prezentă în 1963 la Festivalul de la Mamaia.

În 1965, la 19 ani, Aura Urziceanu are prima apariție pe o scenă mare, la Sala Palatului din București.

La început, Aura Urziceanu interpreta muzică ușoară în case de cultură și s-a făcut remarcată în cadrul unui concert cuprins în programul ediției 1965 a Festivalului de la Mamaia, unde a cântat într-o manieră proprie piesa ''La tine mi-e gândul”.

În 1972, Aura Urziceanu își face debutul internațional pe scena de la Carnegie Hall (New York) cu formația pianistului și șefului de orchestră american Duke Ellington. Va mai cânta alături de alte nume importante ale muzicii de jazz, precum cântăreața Ella Fitzgerald, pianiștii Bill Evans, Ahmad Jamal și Hank Jones, șeful de orchestră Quincy Jones, trompetiștii Dizzy Gillespie și Thad Jones, saxofonistul Paul Desmond, chitaristul Joe Pass și bateristul Mel Lewis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   aura urziceanu  -   sua  -   bucuresti