Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Simona Gherghe a fost agresată fizic. „M-a lovit cu pumnul în spate. O lovitură atât de puternică, încât o simt”

Simona Gherghe a fost agresată fizic. „M-a lovit cu pumnul în spate. O lovitură atât de puternică, încât o simt”

Un articol de: Adela Iacob - 01 Iul 2020, 12:07

Simona Gherghe a avut un vis în copilărie pe care nu a avuns niciodată să și îndeplinească din cauza abuzurilor la care a fost supusă. Fosta prezentatoare TV a fost agresată fizic de doi profesori care ar fi trebuit s-o încurajeze și s-o ajute să ajungă acolo unde își dorea. Aceasta a povestit între-un articol, pe blogul său personal, despre întreaga experiență care au determinat-o să își abandoneze visul de a deveni gimnastă.

 

Simona Gherghe a fost agresată fizic de doi profesori

 

Simona Gherghe era pasionată de gimnastică și își dorea să ajungă precum Nadia Comăneci. Cum părinții ei i-au văzut această pasiune, au decis, ca atunci când Simona a împlinit vârsta de școală, să o dea la o clasă specială de gimnastică. Fosta prezentatoare TV, fericită că este pe cale să își îndeplinească visul, nu a luat în calcul experiențele neplăcute prin care a fost determinată să treacă din cauza antrenorului de gimnastică și a profesoarei de balet.

Chiar de la prima oră de curs, Simona Gherghe s-a confruntat cu abuzul fizic din partea celor care trebuiau s-o învețe.

„În sală, antrenorul de gimnastică, domnul Radu, si balerina, doamna Balog. (Interesant, acum îmi dau seama că așa le-am zis dintotdeauna: domnul și doamna, într-o epocă în care toți erau tovarași…) Era prima întâlnire și, ca să ne verifice aptitudinile, ne-au pus sa facem șpagatul. Nu mi-a ieșit așa cum ar fi trebuit și m-am asezat, cu picioarele depărtate, într-o imitație stângace. Profesorul Radu m-a vazut, s-a apropiat și m-a lovit cu pumnul în spate. O lovitură atât de puternică, încât o simt și acum pe șira spinării”, a povestit fosta prezentatoare TV.

 

Simona Gherghe a fost bătută cu scândura și a ajuns acasă cu picioarele vinete

 

Abuzurile fizice au continuat. Doar prezența antrenorului o speria pe vedetă, iar aceasta nu dorea să le povestească nimic părinților pentru că își dorea să devină gimnastă.

„Tot ce-a urmat a fost un coșmar. Simpla prezență în sală a acelui om mă paraliza. Și nu îndrăzneam să le spun nimic alor mei, pentru că eu îmi dorisem să fac gimnastică. Într-o zi, de frică, am făcut spasmul plânsului. M-am prăbușit, horcăind sufocată, pe o saltea. Sala avea un balcon, de unde domnul Radu supraveghea antrenamentele. Ca să-mi treacă, mi-a aruncat de acolo, de sus, un cubuleț de ciocolată. Cam cum arunci unui câine care nu se mai oprește din schelălăit un colț de pâine. Am știut, atunci, că n-o să fiu niciodată Nadia”, a mai mărturisit Simona Gherghe.

Doi ani de zile a fost nevoită Simona Gherghe să îndure aceste abuzuri, asta până când profesoara de balet a bătut-o cu o scândură și a ajuns acasă cu picioarele vinete.

„Chinul copilăriei mele a durat vreo doi ani. Până într-o zi, când am venit acasă cu picioarele vinete. Profesoara de balet, doamna Balog, o unguroaică a cărei singură plăcere era să ne jignească îngrozitor, mă bătuse cu o scândură, pentru că nu executasem corect nu știu ce mișcare… Părinții nu m-au mai lăsat să merg la antrenamente. Așa mi-am încheiat cariera sportivă. Am o singură amintire palpabilă, de atunci. Un articol, în Flacăra Iașului, de prin ’84, în care eram menționată ca rezervă a lotului județean de gimnastică ritmică. A fost, de altfel, și cea mai mare performantă”, a mai povestit vedeta.

Citeşte mai multe despre:   simona gherghe