Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Regele chitarei electrice, Eric Clapman, împlinește 75 de ani! Sute de mesaje de felicitare au curs pe rețelele sociale

Regele chitarei electrice, Eric Clapman, împlinește 75 de ani! Sute de mesaje de felicitare au curs pe rețelele sociale

Un articol de: Adela Iacob - 30 Mar 2020, 10:32

Unul dintre cei mai iubiți chitariști ai tuturor timpurilor, Eric Clapton a ajuns la venerabilă vârstă de 75 de ani, luni, 30 martie.  

"La mulți ani, Eric Clapton. Vă mulțumim pentru influența dvs. pătimașă și plină de culoareasupra muzicii, ca unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpilor. Ați făcut din Cream o formație rock dinamică și vibrantă și din Derek și Dominos o formație rock impresionantă'', este doar unul dintre sutele de mesaje de felicitare pe care fanii i l-au trimis pe Twitter. 

În urmă cu puțin timp, legendarul muzician declara că chair și după 60 de ani petrecuți în lumina reflectoarelor, își găsește refugiul în muzică. 

" Când sunt probleme acasă, ceea ce nu se întâmplă foarte des, îmi iau chitara și mă refugieez în lumea mea. Inevitabil, cânt ceva plictisitor, un exercițiu. Dar ma impiedica sa ma implic in conflict", a mărturist Clapton.

În 2010, renumitul muzician a susținut și un concert la București.

Clapton a devenit celebru în anii '70, cu hituri precum "Cross" și "Layla" și a vândut peste 100 milioane de albume.

Colaborarea cu "Rolling Stone" l-a plasat pe locul al doilea printre cei 100 mai mari chitariști ai tuturor timpilor. Totuși, artistul s-a luptat mulți ani cu o lungă dependență de droguri și alcool. "Nu știu cum am supraviețuit.Dintr-un motiv sau altul, am fost scos din ghearele iadului si am primit o nouă șansă", a declarat Clapton revistei Classic Rock. 

În 2013, Clapon a fost diagnosticat cu o tulburare nervoasă, care îi crează dificultăți în a-și desfășura activitatea artistică. 

"Simt că un șoc electric îmi străbate piciorul" a descris el în "Classic Rock". Dar această afecțiune ca și pierderea treptată a auzului, nu îl țin departe de scenă.