Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Primul Crăciun la Castelul Windsor, după mai bine de 30 de ani. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu vor merge în Sandringham, așa cum era tradiția

Primul Crăciun la Castelul Windsor, după mai bine de 30 de ani. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu vor merge în Sandringham, așa cum era tradiția

Un articol de: Adela Iacob - 02 Dec 2020, 16:53

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul ei, prinţul Philip, vor petrece Crăciunul din acest an la Castelul Windsor, pentru prima dată după o pauză de peste 30 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui anunț făcut marți de serviciul de presă al Palatului Buckingham.

În mod tradiţional, cei doi își petrec sărbătorile de sfârşit de an la reşedinţa Sandringham, situată în comitatul Norfolk din estul Angliei, alături de alţi membri ai familiei regale, însă, din cauza situaţiei sanitare, suverana de 94 de ani şi soţul ei, în vârstă de 99 de ani şi cu o sănătate fragilă, au decis să rămână de această dată la Castelul Windsor, aflat la periferia Londrei, scrie AFP, citată de Agerpres.

 

Din cauza Covid-19, regina Elisabeta a II-a va rămâne de Crăciun la Castelul Windsor, pentru prima dată după o pauză de peste 30 de ani

 

„După ce au analizat toate sfaturile primite, regina şi ducele de Edinburgh au decis să petreacă în acest an Crăciunul în linişte la Windsor”, a declarat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Pe durata primului val al pandemiei de coronavirus, regina Elisabeta a II-a şi soţul ei şi-au suspendat angajamentele publice şi s-au izolat în reşedinţa lor din Windsor. Apoi, cuplul regal s-a deplasat la Castelul Balmoral pe timpul verii, conform tradiţiei.

 

Prințul William a fost testat pozitiv în aprilie

 

Amintim că ducele de Cambridge, prințul William, a fost testat pozitiv pentru noul Covid-19 la începutul acestui an.

Se crede că a dat rezultate pozitive în aprilie la un moment similar cu tatăl său, prințul de Wales. 

Palatul Kensington, biroul și casa prințului William, a refuzat să comenteze oficial.

Prințul William, al doilea la tron, după tatăl său, nu a spus nimănui despre rezultatul său pozitiv al testului, deoarece „se întâmplau lucruri importante și nu voiam să îngrijorez pe nimeni”, potrivit Sun.

El a fost tratat de medicii palatului și a urmat liniile directoare guvernamentale izolându-se la casa familiei Anmer Hall, din Norfolk.

Familia regală britanică anticipează dificultăţi financiare în următorii trei ani din cauza coronavirusului

Palatul Buckingham se aşteaptă la scăderi de venit în valoare de 15 milioane de lire sterline în următorii trei ani, în urma scăderii frecventării reşedinţelor regale, din cauza crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Familia Regală a Marii Britanii a prezentat cheltuielile care au avut loc pe parcursul anul care a trecut - de la o călătorie a prinţului Andrew la un teren de golf şi până la renovarea Palatului Buckingham. Regalitatea a trans un semnal de alarmă, anticipând că urmează zile grele din cauza pandemiei Covid-19.

În acest exerciţiu anual al transparenţei faţă de contribuabilii din Marea Britanie, Casa regală a făcut publice cheltuielile aferente exerciţiului bugetar care s-a încheiat la sfârşitul lunii martie.

În total, cheltuielile se ridică la 82,4 milioane de lire sterile (90 de milioane de euro) - ceea ce înseamnă 1,23 de lire sterline pentru fiecare dintre supuşii reginei Elisabeta a II-a.