Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Nicu Alifanitis, jignit de Mircea Badea. Și-au împărțit replici tăioase și au promis să stea departe unul de celălalt

Nicu Alifanitis, jignit de Mircea Badea. Și-au împărțit replici tăioase și au promis să stea departe unul de celălalt

Un articol de: Adela Iacob - 11 Mai 2020, 09:21

După ce Mircea Badea a discutat despre artiștii care se chinuie să supraviețuiască, de vreme ce li s-au redus veniturile din cauza pandemiei, Nicu Alfinatis i-a dat o replică dură prezentatorului, simțindu-se jignit.

În mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Nicu Alifantis îl îndeamnă pe Badea să își ceară scuze față de personalitățile pe care le-a denigrat și să înceteze cu atacurile. Artistul l-a rugat să își îndrepte atenția de la lumea artistică și să nu mai aducă atingere muncii de o viață a actorilor și cântăreților care se zbat să supraviețuiască.

Mai mult, actorul l-a rugat “să îl ocolească”, mărturisind că ultima formă de respect pe care o mai are pentru Badea se datorează faptului că i-a cunoscut părinții.

 

 

Mircea Badea  a replicat că Alifantis nu făcea partea din categoria celor despre care a vorbit

 

 La aproximativ 10 minute de la mustrarea artistului, Mircea Badea a reacționat tot cu un mesaj postat pe Facebook.

 Prezentatorul și-a cerut scuze domniei sale și a declarat că, atunci când i-a criticat pe artiști s-a referit la generația mai nouă, care nu are zeci de ani de muncă în spate.

Badea a mai spus și că îi respectă dorința de a-l ocoli și l-a rugat să nu-i mai urmărească emisiunile.

Nicu Alifantis este unul dintre cei cunoscuți cântăreți de folk și de muzică de teatru din Romnia, dar și unul dintre artiștii care făceau furori în anii 70. Artistul, originar din Brăila, a debutat în anul 1973, în cadrul unei emisiuni televizate,  iar în 1976 a lasnsat primul său album.

De-a lungul carierei, Alifantis a colaborat cu artiști renumiți, precum Florian Pittiș, Ioan Luchian Mihalea, Doru Căplescu și Alexandru Andrieș.

 

Nicu Alifantis este unul dintre cei mai mari oameni de cultură din România

 

 

Nicu Alifantis a compus muzică de teatru pentru mai mult de 100 de spectacole , 17 filme jucat mici roluri muzicale.

Artistul a câștigat și un premiu UNITER pentru muzică de teatru, și alte numeroase primii pentru muzica de scenă pe care a compus-o.

Nu mi-a dat prin cap niciodata ca Nicu Alifantis, pe care il iubesc, face parte din aceeasi breasla cu Chirila sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis imi spune ca am gresit si ca se incadrezeaza in aceeasi breasla cu artistii care au nickuri in loc de nume.
Inteleg ca am jignit artistii romani si ca trebuie sa imi cer scuze. Daca mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e in regula: va cer scuze.
Mai inteleg ca sunt un ratat. E foarte posibil. Nici macar nu am pornirea de a incerca sa caut contra argumente.
Sunt si dezgustator. De asemenea posibil, dar puteti aplica aceeasi reteta pe care mi-o recomandati: schimbati canalul. E si foarte tarzie emisiunea mea. Ora respectiva ar putea fi folosita pentru creatie muzicala nu pentru nervi si resentimente.
Cu privire la ocolirea dumneavoastra, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: "social distancing" e lege.
Cu stima si cu sincere urari de succes. Dumneavoastra si breslei din care va revendicati.

 

În anul 2004 a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - „Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești, de la președintele României, la acea vreme.

Citeşte mai multe despre:   nicu alifantis  -   mircea badea