Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Pensia Nadiei Comăneci a ieșit la iveală. Ce sumă „frumușică” încasează fosta gimnastă din România

Pensia Nadiei Comăneci a ieșit la iveală. Ce sumă „frumușică” încasează fosta gimnastă din România

Un articol de: Adela Iacob - 01 Aug 2020, 17:09
FOTO: Facebook: Nadia Comaneci Vedete

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Ea a făcut legendă în lumea gimnasticii mondiale, la doar 14 ani, învingând computerul olimpic la Montreal. În ciuda performanțelor ei, puțini dintre admiratorii Nadiei Comăneci ştiu ce pensie încasează sportiva din partea statului român.

Nadia Comăneci, probabil cel mai cunoscut sportiv român din întreaga lume, locuiește de ani buni în Statele Unite ale Americii. 

 

Fosta gimnastă a României ia bani frumoși de la statul român. Suma cu care poate locui liniștită în Statele Unite ale Americii

 

Născută la Onești și ajunsă acum la 58 de ani, Nadia Comăneci este prima gimnastă din istorie care a luat 10 perfect la o ediție de Jocurile Olimpice. Marea performanță s-a întâmplat în anul 1976, la Montreal.  La începutul anilor ’90, jurnaliștii americani au desemnat-o cel mai cunoscut om de sport, după o uriașă performanță.

Reușita de la Montreal s-a remarcat și prin faptul că aparatura de afișaj a vremii nu era pregătită pentru rezultatul perfect: 10.00. Tabela electronică a arătat de fapt cifra 1, un punct și apoi două zerouri, lucru care, inițial, a îngrijorat-o pe Nadia, care nu a realizat pe moment ce înseamnă acel 1.00. Ulterior, se pare că o colegă ar fi lămurit-o pe campioana olimpică, care susține că nu a fost un exercițiu perfect. Marea gimnastă a povestit la un moment dat că la antrenamente s-a descurcat mult mai bine decât la concurs.

“Era mult zgomot şi nu înţelegeam ce înseamnă acel 1.00 de pe tabelă. Una dintre colegele mele mi-a spus: “E un 10, dar nu îl pot afişa, au o problemă”. Nu am realizat că este un moment istoric. Astăzi, se vorbeşte despre acea notă de 10 mai mult decât despre medaliile mele. Exercițiul n-a fost perfect, l-am făcut mai bine la antrenament. Mă gândeam uneori că arbitrii voiau doar să mă facă să mă simt bine”, a mărturisit Nadia Comăneci, conform Impact.ro.

Statul român apreciază fostele campioane ale țării și are grijă de ele. La fel au procedat și în cazul Nadiei Comâneci.

Nadia Comăneci duce o viață liniștită alături de soțul ei, Bart Conner, la Norman, în statul Oklahoma, unde dețin împreună o Academie de gimnastică. Viața fostei gimnaste s-a schimbat radical după ce s-a mutat în Statele Unite ale Americii. De asemenea, Nadia Comănesci, în vârstă de 58 de ani, stă foarte bine și din punct de vedere financiar. Conform Fanatik.ro, fosta campioană olimpică este recompensată cu o rentă viageră de 13.149 de lei, echivalentul a 3.200 de dolari pe lună.

 

Regimul comunist a recompensat-o pe tânăra gimnastă la revenirea în țară

 

 

La revenirea în România, Nadia Comăneci a primit din partea regimului comunist titlul de “Erou al Muncii Socialiste”, devenind astfel cea mai tânără româncă care deţinea acesastă distincție. Pentru cele cinci medalii obţinute, cea mai cunoscută sportivă din întreaga lume a mai primit 350.000 de lei, o vilă în zona Cotroceni şi un autoturism marca Dacia 1300.

Recompensele primite de-a lungul timpului de cea care a făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Montreal nu pot, cu siguranţă, egala sacrificiile făcute de Nadia. Ștefan Rusu, campion olimpic la lupte greco-romane în 1980, la Moscova, a vorbit despre devotamentul gimnastei.

“Eu mă uitam la ce îi dădeau să mănânce Nadiei. De la București la Amsterdam, i-au dat jumătate de ou. Dar nu și gălbenuș, doar albuș. I-au mai dat o frunză de salată și un pahar de ceai. Asta în zborul de la București la Amsterdam. La Amsterdam am făcut escală. De la Amsterdam la Montreal, nu i-au mai dat nimic. Era vânătă la față, săraca. Gimnastica e cel mai greu sport. Nu există alt sport mai greu”, a dezvăluit Ștefan Rusu, potrivit Gsp.ro.

Citeşte mai multe despre:   nadia comaneci