Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Zi tristă pentru Regina Elisabeta a Marii Britanii. Astăzi se fac 18 ani de când Regina Mamă a încetat din viață

Zi tristă pentru Regina Elisabeta a Marii Britanii. Astăzi se fac 18 ani de când Regina Mamă a încetat din viață

Un articol de: Adela Iacob - 30 Mar 2020, 19:18

Regina Mamă, mama reginei Elisabeta a II-a, a încetat din viață pe 30 martie 2002. Aceasta și-a dat ultima suflare în somn, având-o alături pe fiica ei cea mare, regina Marii Britanii.

Regina Mamă a decedat la vârsta de 101 ani. Aceasta a fost o figură publică mult iubită care și-a văzut țara confruntându-se cu două războaie mondiale, perioade dificile și schimbări, potrivit People.

Elizabeth Angela Marguerite și-a cunoscut soțul, pe prințul Albert, la un dans în 1920, după care s-au căsătorit în aprilie, 1923. Aceștia au avut doi copii, prințesa Elisabeta, acum regina Marii Britanii, și prințesa Margaret, care a murit cu câteva sâptămâni înaintea mamei ei.

Când soțul ei a devenit regale George al VI-lea, pe 12 decembrie 1936, după abdicarea fratelui acestuia, regale Edward al VIII-lea, aceasta a devenit prima regină consoartă de origine britanică de la dinastia Tudorilor încoace. Cunoscută pentru atitudinea ei iubitoare și pentru simțul datoriei pe care îl avea, Regina Mamă a fost o sursă de confort pentru națiune în timpurile dificile.

În ziua morții sale, Palatul Buckingham a anunțat trista veste: „Regina, cu cea mai mare tristețe, a solicitat imediat următorul anunț: Scumpa sa mamă, Regina Elizabeth, a murit pașnic în somn în această după-amiază, la Royal Lodge, Windsor. Membrii familiei regale au fost informați”.

Aceasta a devenit tot mai fragile după ce a contactat o tuse și o infecție în perioada Crăciunului.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a sugerat ca regina de atunci să fie evacuată în Canada sau America de Nord pentru a fi în siguranță în timpul bombardamentelor. Atunci a fost când aceasta a spus: „Copiii nu vor merge fără mine. Nu-l voi părăsi pe rege, iar regale niciodată nu va pleca”.