Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete CUTREMURĂTOR! Actorul ION DICHISEANU, la un pas de TRAGEDIE! A păcălit moartea în ultima SECUNDĂ! ‘Am citit şi am înlemnit!’

CUTREMURĂTOR! Actorul ION DICHISEANU, la un pas de TRAGEDIE! A păcălit moartea în ultima SECUNDĂ! ‘Am citit şi am înlemnit!’

Un articol de: Stirescu.ro - 02 Ian 2019, 10:41

Marele actor Ion Dichiseanu a povestit că a fost la un pas de tragedie în urmă cu mulți ani, când era pe cale să se urce într-un avion de pasageri care s-a prăbușit.  Artistul se afla în străinătate și urma să se întoarcă în România.

Doar o inspirație de ultim moment a făcut ca marele artist să se urce într-un alt avion de pasageri.   

„Am scăpat cu viaţă datorită unei inspiraţii de o secundă. Mergeam cu compania aeriană Alitalia. Era în 76 şi am plecat la un prieten în Bergamo, apoi la Chicago, la alţi amici”, și-a amintit artistul pentru revista Taifasuri.

„Merg eu la Alitalia să-mi iau bilet ca să revin la Milano, să-mi iau maşina şi apoi să mă întorc în ţară. Eu plecasem cu o valiză şi m-am întors cu vreo zece. Toţi românaşii din diaspora mi-au dat câte ceva. „Ia şi asta, ia şi asta”, de am făcut zece bagaje. Fata de la ghişeu zice: „Aveţi mâine cursă doar cu schimbare la Zürich”. Mă gândeam: cu zece valizoaie după mine, să trec prin Elveţia, apoi să mă trambalez prin Italia, şi aici a fost îngerul meu păzitor. Eu zic: „Nu mâine, poimâine. Este cursă directă?”. Zice: „Da”. Asta e! Ei, bine, eu astăzi sunt în viaţă datorită acestei fraze”, a adăugat el. „Peste două zile, în aeroport, la plecarea din Chicago, pastorul cu familia şi cu mulţi românaşi din diaspora mă conduceau. Eu, înainte de a urca în avion, beau un pic de whisky ca să nu mai simt dacă se întâmplă ceva, să nu simt turbulenţe. Aşa era în mintea mea atunci. Şi îmi iau rămas bun de la prieteni, pupături, îmbrăţişări. Un românaş vine cu ziarul.

Ia citeşte Dichi ce s-a întâmplat ieri! Tragedie! Am citit şi am înlemnit! Avionul care decolase ieri cu destinaţia Zürich şi în care trebuia să mă urc şi eu s-a prăbuşit cu atâţia pasageri la bord. Mi-am spus atunci din nou că Dumnezeu mă iubeşte!”, a încheiat Ion Dichiseanu.

Citeşte mai multe despre:   ion dichiseanu  -   romania