Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete INCREDIBIL! Ce VEDETĂ are PRIMA casă INTELIGENTĂ din România și din Estul Europei! Cum se apără de HOȚI? (VIDEO)

INCREDIBIL! Ce VEDETĂ are PRIMA casă INTELIGENTĂ din România și din Estul Europei! Cum se apără de HOȚI? (VIDEO)

Un articol de: Stirescu.ro - 14 Ian 2019, 16:15

George Buhnici, cunoscutul prezentator al emisinii „I Like IT” de la Pro Tv și un împătimit al tehnologiei moderne, și-a construit o casă inteligentă, prima de acest tip din România și din Estul Europei.

Locuința jurnalistului poate fi controlată de la distanță, prin telefon cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, și este singura casă pasivă premium din România. Cele 70 de panouri fotovoltaice asigură căldura și energia necesare, fiind practic o locuință fără facturi lunare, scrie Libertatea.

Aflată în satul Tămaşi, din comuna Corbeanca, la circa 20 de kilometri de Bucureşti, casa inteligentă poate fi controlată de la distanță cu ajutorul unor sisteme de ultimă generație. Temperatura, nivelul de umiditate, de oxigen, dar și iluminatul pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unui sistem inteligent de automatizare, ce include chiar și o stație meteo. 

„Avem o stație meteo care monitorizează în permanență temperatura exterioară, vântul, luminozitatea, adică cât de puternic este soarele în ziua respectivă, și își face și o prognoză meteo (…) Dacă știm cu o să fie vremea, instalația de încălzire și de răcire a casei poate să ia decizii inteligente. Adică, dacă eu nu sunt acasă, și casa simte că s-a făcut prea multă căldură afară, iar eu am uitat să cobor rulourile, le va coborî ea”, a explicat George Buhnici

„Toată casa e automatizată şi poate fi controlată de pe telefon: lumini, aparate electrocasnice, ventilaţie, instalaţii electrice. Cinci senzori meteo monitorizează temperatura, umiditatea şi dioxidul de carbon. Casa e înţesată cu instalaţii high-tech: oglinzile de la baie se conectează cu muzica de la telefon. Rulourile se coboară şi se ridică în funcţie de poziţia soarelui, iar la intrare e un cititor de amprente. Mobila din bucătărie e dotată cu senzori, astfel încât, dacă o atingi, aceasta se iluminează”.

Locuința a primit certificatul de „casă pasivă premium, fiind prima din România şi din Estul Europei,  respectiv a 9-a astfel de casă din lume.

Casa inteligentă a lui George Buhnici