Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Dirijorul Nicolae Botgros, mărturisiri despre spitalizarea în urma infectării cu COVID-19: „Eram foarte speriat. Mă temeam și urlam de durere”

Dirijorul Nicolae Botgros, mărturisiri despre spitalizarea în urma infectării cu COVID-19: „Eram foarte speriat. Mă temeam și urlam de durere”

Un articol de: Andrei Ștefan - 28 Noi 2020, 10:30

Maestrul Nicolae Botgros, unul dintre cei mai talentaţi dirijori din lume, a trecut prin momente groaznice din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Într-un interviu acordat publicației report.md, artistul a povestit despre chinurile prin care a trecut în perioada spitalizării, care s-a întins pe o lună și patru zile. 

 

Dirijorul Nicolae Botgros, despre spitalizarea în urma infectării cu COVID-19

 

Nicolae Botgros nu știe de unde a contractat virusul, însă starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid, fiind totodată copleșit de panică și durere. 

„Când m-au dus acolo îmi era foarte greu. Mi-e rușine să vă spun, dar când am ajuns la spital eram foarte speriat. Mă temeam și urlam de durere. Așa durere... simțeam. Nu înțelegeam ce mi se întâmplă și cum am ajuns într-o așa situație. Oamenii de acolo, din spatele acelor paravane, m-au încurajat. Mi-au spus să mă liniștesc, că totul o să fie bine și eu o să mă întorc acasă viu", a declarat Botgros pentru sursa citată. 

 

Timpul petrecut în spital, un adevărat coșmar pentru marele maestru

 

Cel mai greu mi-a fost să stau cu masca cu oxigen pe față non-stop, inclusiv să dorm cu ea. Dar nici măcar nu poți să dormi, pentru că ești plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri! Ești „îmbrăcat” în toate acestea și arăți ca un cosmonaut. Ți-e somn, dar nu poți dormi. Te temi să nu cadă vreo sondă, să nu iasă vreun cateter și să înceapă să curgă sânge. Stai mereu cu frica să nu se întâmple ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Șase zile și șapte nopți nu le-am dormit absolut deloc. Mai ațipeam uneori ziua, dar nici măcar nu știam când îi ziuă și când e noapte. Mă simțeam ca într-o altă lume...Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70%, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat", a declarat reputatul dirijor.

"S-a schimbat totul. Inclusiv prioritățile. Mi s-a schimbat nu doar percepția asupra vieții. Dar s-a schimbat și părerea pe care o aveam eu despre mine...Am spus că voi merge la toate bisericile din lume, la toate mănăstirile să mă rog pentru sănătatea lor. Ceea ce au făcut ei pentru mine și pentru pacienții de acolo, nu se poate reda prin cuvinte. Și nu cred că poate uita cineva din cei care au trecut pe acolo", a concluzionat Nicolae Botgros.

Amintim, maestrul Botgros a fost internat într-un spital din Chișinău, la sfârșitul lunii octombrie, cu o formă severă de COVID-19. Viața sa a atârnat de un fir de ață, fiind spitalizat pentru o perioadă pe secția de reanimare. 

Artistul în vârstă de 67 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentați artiști de muzică populară, un maestru al viorii. Acesta conduce de peste 30 de ani Orchestra Populară „Lăutarii”, fondată în 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”. Nicolae este căsătorit de aproape 50 de ani cu artista de folclor Lidia Bejenaru și împreună au un fiu, în vârstă de 43 de ani, care cântă la vioară în orchestra condusă de tatăl său.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Botgros  -   covid-19