Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete A MURIT Charlie Cole! JURNALISTUL a REALIZAT celebra FOTOGRAFIE „Omul din Piața Tiananmen” (FOTO)

A MURIT Charlie Cole! JURNALISTUL a REALIZAT celebra FOTOGRAFIE „Omul din Piața Tiananmen” (FOTO)

Un articol de: Alexandra Cismaru - 13 Sep 2019, 09:34

Charlie Cole, unul dintre fotojurnaliștii prezenți în Piața Tiananmen – în timpul protestelor din China din anul 1989 – a decedat la vârsta de 64 de ani, informează site-ul postului BBC News. Fotografia “Omul din Piața Tiananmen”, care surprinde un bărbat stând singur în fața unui convoi de tancuri, la o zi după reprimarea cu brutalitate a protestelor din respectiva piață, a devenit o imagine simbol a protestelor pro-democrație din China.

BOMBĂ! CREAM A SPUS TOT ADEVĂRUL DIN SPATELE CAMERELOR DE LA ”FERMA”: ”M-AM SIMȚIT CA LA PUȘCĂRIE, AM ÎNDURAT FRIG ȘI AM MUNCIT EXTREM DE MULT”

Nu se cunoaște soarta protestatarului, rămas încă neidentificat. Acesta a fost, în cele din urmă, împins și luat de la fața locului de doi bărbați. Cole, care în acel moment lucra pentru publicația Newsweek, a câștigat Premiul World Press Photo în 1990 cu fotografia “Omul din Piața Tiananmen”, cunoscută și cu denumirea “Omul Tanc”, potrivit cancan.ro.

UN NOU SEMN CĂ DIVORȚUL E APROAPE! ALEX BODI, GEST IEȘIT DIN COMUN, CHIAR DE ZIUA LUI

Fotograful a povestit, ulterior, că se aștepta ca protestatarul să fie ucis pe loc și că a simțit că este responsabilitatea lui să înregistreze ceea ce se întâmplă. Cole a fost unul dintre cei patru fotojurnaliști care au surprins scena pe data de 5 iunie 1989.

MIHAI BENDEAC ESTE ÎN CULMEA FERICIRII! FRATELE SĂU, ASPIRANT LA GLORIE, TOCMAI A DEVENIT CAMPION LA...

Citeşte mai multe despre:   Charlie Cole