Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Chef Cătălin Scărlătescu A RECUNOSCUT! Salariu de DOAR 200 de DOLARI! ''Sunt în creştere...'' (FOTO)

Chef Cătălin Scărlătescu A RECUNOSCUT! Salariu de DOAR 200 de DOLARI! ''Sunt în creştere...'' (FOTO)

Un articol de: Stirescu.ro - 17 Ian 2019, 17:46

Chef Scărlătescu era poreclit ”Tataia” în urmă cu 15 ani, când abia devenise bucătar la un cunoscut restaurant al acelor vremuri.

Juratul de la „Chefi la cuțite” a plecat la 20 de ani din ţară, a lucrat în Hong Kong sau Brazilia iar la întoarcerea în România a devenit chef-bucătar, scrie Wowbiz.

A început de jos! Aducea cartofi din beci!

„Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă”. Până în decembrie anul trecut, Scărlătescu a lucrat pe vapoare şi prin bucătariile Europei. “Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie”, a mărturisit Scărlătescu.

Întors în România, acesta s-a angajat ca ajutor de bucătar la „Angel’s”, un restaurant din Bucureşti. În numai doua luni a ajuns bucatar-şef. A pornit cu o leafă de 200 de dolari. Acum are 1.600. “Şi sunt în creştere....”. 

„Gătesc doar cu unt olandez sau franţuzesc, are peste 82% grăsime, al nostru are doar 60%, e plin de apa şi înnegreste preparatul, caut brânză de capră sau parmezan şi nu gasesc decât în Italia sau în Franţa, din cea bună, care nu trebuie să se destrame la căldură, cartofii sunt şi ei din import, ai noştri se ard prea repede şi găsesc, în acelaşi lot, ba unul prea tare, ba unul flasc, la fel cum n-avem de unde cumpăra peperoncino (un tip de ardei iute) piper roşu, rucola (o salata cu gust acrisor) sau tulpina de ţelina”, a continuat juratul de la Antena 1.

În prezent, Scărlătescu a scandalizat fanii concursului „Chefi la cuțite” a fost atunci când a folosit o amuletă și a trimis-o pe sora Danielei Crudu direct în semifinală, după ce, cu o seară înainte, tot el a adus-o înapoi în emisiune, deși Ana fusese eliminată!

Citeşte mai multe despre:   catalin scarlatescu  -   chefi la cutite  -   antena 1