Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Ce a fost și ce a ajuns! Octavian Strunilă a pierdut tot! Vedeta nu-și mai poate întreține familia

Ce a fost și ce a ajuns! Octavian Strunilă a pierdut tot! Vedeta nu-și mai poate întreține familia

Un articol de: Adela Iacob - 17 Noi 2019, 13:22
foto: facebook Vedete

Octavian Strunilă nu mai este ce era candva. Actorul a pierdut apropae tot. Rolurile sunt din ce în ce în mai puține, banca i-a luat casă, iar acum se plânge că abia își mai întreține familia. 

INCENDIAR! NETI SANDU ȘI-A SCHIMBAT PERUCA! FANII AU FOST ȘOCAȚI CÂND AU DESCHIS TELEVIZORUL (GALERIE FOTO)

Octavian Strunilă a pierdut casa în valoare de 80.000 de euro, după ce veniturile i s-au diminuat, nu a mai putut plăti, iar ratele restante s-au aglomerat, astfel că locuința i-a fost scoasă la vânzare prin licitație, conform cancan.ro. 

Actorul a încercat chiar și prin instanță să își recupereze casa, doar că judecătorii i-au respins cererea, ca neȋntemeiată. 

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! ANDREEA MANTEA, CONDOLEANȚE! A MURIT BRUSC! FANII SUNT DEVASTAȚI (GALERIE FOTO)

”Împotriva acestei sentințe a declarat apel contestatorul … , solicitând admiterea apelului și rejudecând cauza, să se constate stinse toate datoriile izvorâte din contractul de credit. În motivarea apelului, s-a arătat că instanța de fond a respins cererea apelantului motivând că nu am făcut dovada intervenirii unui risc supraadăugat sau a unei situații imprevizibile la momentul încheierii contractului, astfel încât să fie incidență teoria impreviziunii.

LACRIMI ÎN MUZICA POPULARĂ! IMAGINI CU MORMÂNTUL MARIA CIOBANU! IONUȚ DOLĂNESCU A DEZVĂLUIT ULTIMA EI DORINȚĂ (GALERIE FOTO)

Pentru a reține acest aspect, instanța de fond arată că lipsa/diminuarea veniturilor nu constituie risc supraadăugat, iar celelalte susțineri ale apelantului nu mai sunt analizate. 

Apreciază că soluția instanței de fond este netemeinică și nelegală, aceasta neanalizînd motivele invocate în totalitate, nefăcând nicio referire la dramatica scădere a prețului apartamentului, la lipsa oricărei încercări a intimatei-pârâte de a reechilibra contractul, la vânzarea apartamentului la un preț derizoriu, la imposibilitatea de a asigura traiul familiei apelantului”, se arată în motivare.

BOMBA ANULUI ÎN SHOWBIZ! SILVIU PRIGOANĂ ȘI ADRIANA BAHMUȚEANU S-AU ÎMPĂCAT! VEDETA ANTENA 1 A FĂCUT ANUNȚUL!

Octavian Strunilă a menționat că veniturile i s-au redus cu aproape 90 la sută, iar asta nu ar fi o circumstanță personală, așa cum instanța a reținut.

”Reducerea veniturilor apelantului cu 90% nu este o circumstanță personală cum a reținut instanța de fond, ci are caracterul unui eveniment exterior care nu a putut fi prevăzut. Dublat de criza economico-financiară ce nu a putut fi prevăzută de nimeni, aspect imposibil de contestat, de rapida declarare a scadenței creditului de către bancă și vânzarea la un preț derizoriu a apartamentului.

Apariția evenimentului excepțional și imprevizibil care să determine intervenția instanței în vederea reechilibrării riscurilor contractuale, trebuie analizată în concret, raportat la situația de fapt. Cum a arătat, apelantul a încheiat cu bună credință contractul de credit, oferind creditoarei toate informațiile pe care acesta i le-a solicitat. Creditoarea, apreciind că sunt îndeplinite condițiile de solvabilitate sub aspectul veniturilor și garanțiilor, mi-a acordat creditul ce face obiectul prezentei acțiuni. 

DETALIUL RUȘINOS DE PE PANTALONII LUI CRISTI BORCEA, ÎN PRIMA FOTOGRAFIE DE DUPĂ ELIBERARE... CE A FĂCUT AFACERISTUL ÎN BAIE (GALERIE FOTO)

Apelantul a garantat creditul, constituind în favoarea băncii o ipotecă asupra imobilului situat în București, Calea … . Acest imobil, dobândit anterior de către apelantul, reprezenta locuința mea și singurul bun imobil aflat în proprietate.

Apoi, pe parcursul executării contractului, pe fondul crizei financiare, condițiile contractuale s-au schimbat într-un mod imprevizibil și iremediabil. Sub aspect obiectiv, apelantul nu puteam prevedea, la momentul contractării creditului, apariția  crizei majore ce a afectat economia națională și mondială. Efectul imediat al acestei crize a fost scăderea substanțială a valorii de piață a bunurilor imobiliare, dar și scăderea drastică a veniturilor”, se mai arată în motivare.

Pierderile lui Strunilă au fost consideralabile de la an la an, fapt care a dus și la pierderea casei. 

dacă în anul 2010 am avut venituri de 296.302 lei, iar în anul acordării creditului, 2011, am avut venituri de 158.737 lei, anii următori au dus la o scădere de 90% a acestora. În anul 2012, am avut venituri de 21.119 lei, iar în tot anul 2013 am avut venituri de 14.584 lei. Acest aspect a determinat atât imposibilitatea achitării creditului, cât și imposibilitatea asigurării minimului necesar pentru traiul familiei.

Raportat la atitudinea instituției de credit trebuie avute în vedere de asemenea câteva aspecte: rapiditatea declarării scadenței creditului, la un an de la acordare, în condițiile în care restanțele nu erau mari, iar eu eram clientul băncii din anul 2007; evaluările apartamentului în vederea acordării creditului au fost făcute de către intimata-pârâtă, iar la doi ani de la evaluare imobilul a fost vândut la aproape jumătate din valoare”, a fost replica actorului.

Citeşte mai multe despre:   octavian strunila