Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Botez regal în România. Fiica fostului principe Nicolae a fost creștinată (VIDEO)

Botez regal în România. Fiica fostului principe Nicolae a fost creștinată (VIDEO)

Un articol de: Adela Iacob - 24 Ian 2021, 16:50

Eveniment important în familia regală a României, sâmbătă. Fetiţa fostului principe Nicolae al României și strănepoata regelui Mihai a fost botezată și a primit numele Maria Alexandra. Evenimentul a avut loc la Catedrala Regală de la Curtea de Argeş.

Slujba a început după prânz şi a ţinut aproape o oră, iar la fericitul eveniment au fost prezente doar câteva persoane apropiate familiei. Slujba de creştinare a fost condusă de către Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, cu care Nicolae al României are o relaţie specială.

Nicolae al României, soţia sa, cât şi naşii micuţei au purtat costume populare, dar şi măşti de protecţie. Iar regulile de distanţare au fost respectate cu stricteţe. 

 

 

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, anunţase încă din 1 iunie 2020 că va deveni tată, spunând atunci că soţia sa, Alina-Maria, este însărcinată şi va naşte în luna noiembrie. Maria-Alexandra s-a născut pe 7 noiembrie la Spitalul Polizu din Capitală. 

 

 

Nicolae al României și Alina Binder s-au căsătorit la Sinaia

 

Nicolae a cerut-o în căsătorie pe frumoasa lui soție în timpul unei vacanţe pe care au petrecut-o în Marea Britanie, după cum a dezvăluit chiar el în postarea de Facebook. Inelul de logodnă este creat din safir cu diamant, gravat cu numele lor și data de 29 iulie 2017, zi în care a avut loc logodna, dar și aniversarea a doi ani de ralație.

Nunta fostului Principe Nicolae și a soției sale, Alina Binder a avut loc pe 30 septembrie 2018, la Cazinoul din Sinaia, unde au participat mai mulți nobili europeni, dar nu și membrii Familiei Regale a României. 

Reprezentanții Casei Regale au fost invitați la eveniment, însă nici Principesa Elena, mama lui Nicolae, nu a participat la cununie, fiind prezentă în schimb sora mai mica a lui Nicolae, care a fost domnisoara de onoare.

Ceremonia religioasă a fost oficiată la Biserica "Sfantul Ilie", iar recepția a avut loc la Cazinoul din Sinaia, unde au mers într-o într-o trăsură unicat în România. 

Citeşte mai multe despre:   principele nicolae  -   botez