Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete "Am rămas șocată. Mi se rupe sufletul, îi cunosc familia". Maria Cârneci, despre decesul lui Nelu Ploieșteanu

"Am rămas șocată. Mi se rupe sufletul, îi cunosc familia". Maria Cârneci, despre decesul lui Nelu Ploieșteanu

Un articol de: Adela Iacob - 02 Apr 2021, 11:03

Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, a murit vineri dimineață. Artistul, în vârstă de 70 de ani, era infectat cu coronavirus. Acesta era internat în stare critică, la Secţia ATI Toxicologie de la Spitalul Floreasca, plămânii fiind afectaţi în proporţie de 70%.

Vestea decesului i-a întristat pe artiștii români, iar cântăreața de muzică populară, Maria Cârneci a declarat, pentru B1 TV, că este șocată după decesul marelui artist. 

„Dumnezeul să-l odihnească! A mai pierit un prieten, un artist. Nu m-aș fi gândit pentru că tot timpul mă leagă o prietenie de 35 de ani cu Nelu Ploieșteanu și se spune că omul se cunoaște și mai ales călitățile lui de om, se cunosc atunci când stai mai mult timp și ești plecat la drum. Am cântat alături de el în Germania, la Offenbach 6 luni de zile. Mi se rupe sufletul, îi cunosc familia, o cunosc pe soție, îi cunosc copiii. Un artist care lasă multă durere și în lumea noastră a colegilor, dar mai ales a familiei pentru el se zbatea, el muncea ca toți să fie bine și să nu le lipsească ceva. Nu pot să vă spun în cuvinte cât de rău îmi pare pentru că în atâția ani, am mii de amintiri frumoase alături de soțul meu, care a plecat la stele acum un an și ceva.

Era un lăutar, un artist de mătase. Niciodată nu intra pe scenă la voia întâmplării. Deși bărbat, era atent la cele mai mici detalii, impecabil, iar ca om, de o educație și de o modestie cum rar întâlnim. De dimineață mi-a scris o prietenă. Deci, am rămas șocată. Timp de 20 de minute am rămas cu telefonul în mână și nu știam unde să o mai apuc. Cât poate să fie de greu, ce putere avem noi, decât ne-am rugat pentru toți care sunt pe patul de suferință, dar din păcate, încă o dată ne demonstrează viața că omul, în general, nu are nicio putere și că nimeni nu știe când, cum și care va fi ultima clipă. Din păcate, pentru Nelu s-a întâmplat astăzi”, a spus Maria Cârneci, pentru B1 TV.  

 

 

Artistul a fost inițial diagnosticat cu COVID-19, a fost internat însă a plecat din spital pe semnătură. La doar câteva zile, a ajuns din nou la spital, de data aceasta în stare gravă, iar medicii au fost nevoiți să îl intubeze deoarece avea o saturație extrem de mică. 

 

Citeşte mai multe despre:   maria carneci  -   nelu ploiesteanu