Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Vedete Alexandru Arșinel a ajuns la spital. Celebrul actor a suferit o intervenție chirurgicală și este internat în spital

Alexandru Arșinel a ajuns la spital. Celebrul actor a suferit o intervenție chirurgicală și este internat în spital

Un articol de: Adela Iacob - 29 Sep 2020, 12:37
FOTO: Hepta.ro Vedete

Actorul Alexandru Arşinel se află internat în spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală la ochi.

 

Alexandru Arşinel, internat în spital

 

Actorul a trebuit să își schimbe cristalinul, din pricina problemelor de vedere.

De asemenea, marele actor suferă și de diabet.

Mâncăm şi cumpărăm la fel ca înainte. Mai o mămăliguţă cu lapte, un grătar, un peşte. Noi avem multe conserve de bulion încă de vara trecută. Sora mea de la Dolhasca ne-a trimis tot felul de dulceţuri gustoase. Din păcate, trebuie să am grijă la dulciuri, din cauza diabetului”, a mărturisit Alexandru Arșinel.

 

Alexandru Arșinel, despre pandemia de COVID-19

 

La cei 81 de ani, Alexandru Arșinel s-a retras de la conducerea Teatrului de Revistă Constantin Tănase, unde a ocupat postul de director timp de 19 ani, iar atribuţiile sale au fost preluate de Vasile Muraru.

„Îmi doresc să n-avem parte de acest blestem trimis asupra noastră, COVID-19. Să reluăm activitatea la teatru, atât cât se poate, să nu depindem de bugete, să avem o conduită normală, să nu avem impedimente din partea conducerii. Să avem condiţii normale de lucru. Noi suntem mulţi la teatru, sunt dansatori, oameni din orchestră, maşinişti, toţi trebuie plătiţi. Şi suntem necăjiţi pentru că nu ştim ce se întâmplă”, declara Arșinel la începutul lunii iulie, referitor la pandemia de COVID-19.

În perioada carantinei, acesta a declarat că repeta singur textele de la piesele sale, lipsindu-i contactul cu publicul.

„În perioada asta îmi lipseşte scena, îmi lipseşte să îi fac pe oameni să râdă. Chiar dacă stăm acasă, mai stând la o masă, mai stând în sufragerie, ţi se întâmplă să mai repeţi un text, să îţi vină în minte replici. Există iubire în orice formă, ataşament şi sentimente, şi nu ai cum să te detaşezi de pasiunile cu care ai crescut”.

În cele peste opt decenii de viaţă, actorul a avut parte de numeroase premii. Printre multele aprecieri se numără Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă (2000); Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor - "Arta Spectacolului, în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului” (2004), Medalia de Onoare a Federației Comunității Evreiești din România (2010), Premiul Special și Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră (2012).

Să mai menţionăm că a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Suceava și al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă din 2014, numele.

Editura ALL i-a consacrat de trei cărți, apariții editoriale de mare succes: ”Alexandru Arșinel. De la Dolhasca pe Calea Victoriei” (2012), ”Alexandru Arșinel. Și a fost mâna lui Dumnezeu” de Oana Georgescu (2014) și ”Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fără pereche” de Aurel Storin.