Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sport MUTARE-ȘOC ÎN FOTBAL! Un preot a preluat echipa. PRIMELE DECLARAȚII

MUTARE-ȘOC ÎN FOTBAL! Un preot a preluat echipa. PRIMELE DECLARAȚII

Un articol de: Stirescu.ro - 04 Mar 2019, 22:06

Un preot român a ajuns patron de club de fotbal în Statele Unite ale Americii! Timotei Sas conduce atât biserica și clubul de fotbal din Duluth, Minnesota. Acesta a acordat un interviu pentru ziarul Libertatea și vorbește despre cum împacă cele sfinte cu sportul rege.


„Din cauza persecuției crescute din partea regimului comunist, părinții mei au părăsit România în iulie 1988 și au ajuns într-o tabără de refugiați din Suedia. Ei au fost bine primiți acolo, și prin harul și mila lui Dumnezeu noi, copiii, ne-am reunit în februarie 1989. După doar un an în Suedia, ne-am mutat în ianuarie 1990 în Vancouver, Canada, unde tatăl meu a devenit pastor la una dintre bisericile ortodoxe române. În august 1998, m-am mutat la Winona, Minnesota, iar din aprilie 2005, la Duluth”, povestește Timotei Sas, căsătorit și tatăl a patru fete. 


„Am înființat Duluth Football Club în anul 2015 împreună cu o mână de enoriași din parohia unde slujesc și cu alți prieteni din cartierul unde locuiesc și după puțin timp a devenit un club mai mare. Intenția a fost pur și simplu să jucăm fotbal împreună într-un anturaj sănătos cu prieteni, fără înjurături, fără certuri între jucători, cu adversarii sau cu arbitrii și fără a exagera cu alcoolul. Prin imboldul unor prieteni, am intrat într-o ligă regională în 2016, unde am avut rezultate foarte bune, iar în anul 2017 am promovat în liga națională, National Premier Soccer, spune preotul.

Citeşte mai multe despre:   timotei sas  -   echipa de fotbal duluth  -   preot minnesota