Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Direct de la specialist! Ce vinuri trebuie să ai pe masă de Crăciun, în funcție de ce mănânci

Direct de la specialist! Ce vinuri trebuie să ai pe masă de Crăciun, în funcție de ce mănânci

Un articol de: Adela Iacob - 24 Dec 2019, 12:10

Vinul este un element important atunci când ne dorim o masă pe cinste. Specialiștii susțin că alegerea vinului trebuie să fie făcută cu mare atenție, pentru a se armoniza cu gustul mâncării din  farfurie. Roșu, alb sau roze, ce alegem pentru masa de Crăciun?

DIVORȚUL ANULUI! CELEBRUL CABRAL I-A SPUS ADIO, DUPĂ CE A PRINS-O ÎN FAPT! ASTA E PREA DE TOT (GALERIE FOTO)

Trebuie să avem mare grijă cu ce asezonăm cozonacii, sarmalele, friptura de porc, șoriciul, bucatele găsite în casele tuturor românilor, în această perioadă. Băutura aleasă în mod greşit poate ruina o masă, în aceeaşi măsură în care ceea ce se află în farfurie poate denatura gustul unui vin. Aşadar, impresiile gustative create la masă nu trebuie să intre în conflict, ci să meargă în acelaşi sens şi să se pună reciproc în valoare, conform viva.ro. 

NADIA COMĂNECI, ÎNSĂRCINATĂ CU BĂNICĂ JR!? ABIA ACUM S-A AFLAT! DOAMNE, CE S-A ÎNTÂMPLAT CU MICUȚUL (GALERIE FOTO)

„Bucătăria românească este una dintre cele mai apreciate din lume, iar bucatele tradiţionale de Crăciun au un farmec special în casa fiecărui român. Aşteptăm tot anul piftia, sarmalele, caltaboşii, slănina, pomana porcului, șoriciul sau cârnaţii, însă toate aceste bucate delicioase specifice Crăciunului la români au la bază carnea de porc, o carne grasă şi săţioasă alături de care trebuie să aşezăm un vin care ănu doar să completeze aromele, ci şi să ajute la procesarea şi absorbţia grăsimilor', afirmă Livia Gîrboiu, degustător autorizat de vinuri.

ȘOC ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! S-A ARUNCAT DE LA ETAJUL 10! COLEGII DE MUNCĂ, ÎN LACRIMI!

„La români se obişnuieşte ca înainte de masă, mai cu seamă la Sărbătorile de Iarnă, să se bea ca aperitiv o băutură spirtoasă, tradiţionala palinca în cele mai multe cazuri, însă aceasta este agresivă atât pentru bolta palatină, cât şi cu organele implicate în metabolizarea alcoolului. Recomand, mai degrabă ca, în așteptarea mesei, să se servească un vin spumant sec, care să deschidă pofta de mâncare', susţine specialistul.

LACRIMI PENTRU CĂTĂLIN BOTEZATU! A FĂCUT GESTUL EXTREM! NU A MAI SUPORTAT DUREREA! VĂ ANUNȚĂM CU REGRET CĂ...

  • La servirea gustărilor, a antreurilor sau înaintea lor, în cadrul socializărilor dinaintea mesei, se recomandă vinurile uşoare, vinurile albe, seci, şampania sau vinurile albe demiseci şi cele roze.
  • Recomandarea pentru friptura de porc, sarmale şi cârnaţi este vinul roșu, sec.
  • La servirea preparatelor din peşte se recomandă vinuri albe seci, iar cu cât este peştele mai gras cu atât vinul trebuie să fie mai acid.
  • Preparetele de bază merg perfect cu vinurile roşii, aşadar: la carnea albă se recomandă vinuri roşii, uşoare, buchetoase; la carnea roşie se recomandă vinuri roşii pline, puternice, generoase; la carnea de vânat se recomandă vinuri seci, vechi de calitate superioară.
  • Desertul tradițional pentru masa de Crăciun îl reprezintă cozonacii, care se armonizează foarte bine cu vinuri albe sau roze, dulci.