Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Sfaturi pentru dependenţii de telefoane mobile! 7 paşi simpli pentru o viaţă mai sănătoasă

Sfaturi pentru dependenţii de telefoane mobile! 7 paşi simpli pentru o viaţă mai sănătoasă

Un articol de: Stirescu.ro - 20 Mai 2019, 15:41

Statistic, majoritatea oamenilor cu vârste cuprinse între 18 și 38 de ani petrec zilnic două ore și 38 de minute pe rețelele sociale prin intermediul telefonului mobil. 

Un studiu realizat pe 500 de oameni de ambele sexe a descoperit că primul semn de dependență de telefonul mobil este faptul că ajungem să interacționăm cu acesta o dată la fiecare 15-20 de minute, conform click.ro.

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de dependenţa de telefonul mobil?

 Ghidul practic de vindecare de dependența de telefonul mobil a fost testat și este extrem de eficient mai ales în rândul persoanelor născute după anul 2000. Experții nu încearcă eliminarea telefonului inteligent din viața omului contemporan, ci găsirea acelui echilibru care permite o mai bună socializare, desfășurarea unor activități sociale normale, care în momentul de față sunt eliminate din programul zilnic din cauza telefonului mobil.  

Planul de vindecare de dependență trebuie respectat cu sfințenie. Orice nerespectare a uneia din etape, anulează progresul realizat și îl obligă pe ”dependent” să o ia de la început. 

Ziua 1

Ștergeți aplicațiile pe care nu le folosiți niciodată și dezabonați-vă de la sursele care vă trimit emailuri neinteresante. Încetați să mai urmăriți persoane neinteresante pe rețelele de socializare și nu mai țineți legătura cu cei care vă enervează, frustrează, indignează și vă trezesc reacții negative.

Ziua 2

Opriți toate notificările de tip push de pe telefonul mobil pentru a nu vă mai distrage atenția în cele mai neportivite momente. Puteți să folosiți modul ”Nu deranjați” atunci când trebuie să lucrați, să învățați sau aveți treabă. Trebuie să scăpați de orice aplicație care vă face telefonul să se aprindă singur sau să emită sunete.

Ziua 3

Rezistați tentației de a șpune mâna pe telefon dimineața, când vă treziți. Este crucial ca primele minute ale zilei să le petreceți departe de tehnologie. Dacă alarma telefonului este cea care vă dă deșteptarea, puneți aparatul în cealaltă parte a camarei pentru a fi obligați să vă dați jos din pat pentru a opri alarma. În loc să navigați pe Facebook, câștigați 5 minute de stat în pat.

Ziua 4

Mutați încărcătorul telefonului mobil din camera în care dormiți. În felul acesta creierul va reuși să disocieze momentul culcării de cel al navigăprii pe rețelele sociale fără un scop anume, ”de control”. Mai mult decât atât, din această zi impuneți-vă să nu mai interacționați deloc cu internetul de pe telefon în dormitor.

Ziua 5

Nu luați telefonul cu voi dacă ieșiți din casă. Chiar dacă plimbarea durează câteva ore bune, la finele ei veți descoperit că nu a murit nimeni, nu s-a întâmplat nici o nenorocire, nu v-a căutat nimeni să vă dea vreo veste arzătoare etc. În felul acesta scăpați de dependența de Instagram la cafea, de Snapchat, de verificarea emailurilor și de Twitter.

Ziua 6

Dezinstalați toate aplicațiile de social media din telefonul vostru. Dacă aveți neapărată nevoie de ele, le veți putea descărca mai târziu. Important este să vă oferți o zi din viață în care habar nu aveți ce au făcut alții, ce mai comentează lumea etc. Dacă mâine aveți nevoie de vreuna dintre aplicații o puteți instala la loc.

Ziua 7

Închideți telefonul, încuiați-l într-un sertar și uitați de el până seara. Dacă cineva are nevoie de voi în mod arzător, va găsi o metodă de a da de voi. Petreceți timp cu familia, prietenii, practicați un sport și bucurați-vă de timpul liber în cel mai natural mod cu putință. De mâine, încercați să ignorați la maximum telefonul și să nu mai lăsați aplicațiile să vă controleze viața. Atât. Sunteți vindecați!

Citeşte mai multe despre:   sfaturi utile