Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Superstiții de Revelion! Ce să faci și ce să nu faci! CUM să ai NOROC tot anul!

Superstiții de Revelion! Ce să faci și ce să nu faci! CUM să ai NOROC tot anul!

Un articol de: Stirescu.ro - 12 Dec 2018, 14:49

Noaptea dintre ani se apropie cu pași repezi. Pentru a avea noroc, trebuie să respectați cât mai multe tradiții și superstiții, scrie Ciao.

Bani

La români, prima tradiție care se respectă este cea a banilor. În ultima zi din an și în prima zi din noul an NU se dau bani. Nici pe cumpărături, nici împrumut, nici donații. E important să NU DAȚI nimic din casă și să NU aruncați gunoiul ca să nu aruncați norocul din casă. De asemenena, trebuie să aveți bani în buzunar de Revelion.

Gălăgie 

O alta tradiție spune că în noaptea asta trebuie să faci cât mai mult zgomot pentru ca spiritele rele să fie alungate din casă. 

Datorii

Pentru a avea mai mulți bani în noul an, e important să NU mai aveți datorii. Achitați tot ce aveți de dat la rude, prieteni sau pe facturi.

Bărbații aduc noroc, femeile ghinion

Prima persoană care trebuie să treacă pragul casei tale trebuie să fie barbat. Și nu orice bărbat, ci un brunet. Blonzii sau roșcații aduc ghinion, la fel cum și femeile aduc ghinion dacă trec ele pragul casei, în prima zi din an. 

Măritiș de Revelion

Conform tradiției populare, fetele nemăritate pun în Ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apă, o ramură de măr și un ban. Dimineața, fetele își vor visa alesul cu care urmeaza să se căsătorească.

Ușa și geamurile

În anul nou, ușile și ferestrele trebuie deschise la miezul nopții. Așa vei lăsa anul vechi să plece și cel nou sa intre. O tradiție din bătrâni spune că așa scapi și de spiritele rele.

Vâsc la 00.00 noaptea

Obiceiul acesta a fost preluat de români de câțiva ani. În noaptea dintre ani, îndrăgostiții trebuie să se sărute la miezul nopții sub vâsc. Se zice că dragostea îi va însoți tot anul.

Haine noi și roșii

Un alt obicei spune ca Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi. E important să îți cumperi un obiect vestimentar special pentru Revelion, dar cu câteva zile înainte. Nu uita să porți ceva de culoare roșie, fie lenjerie, fie șosete sau chiar întreaga ținută. Culorile vesele atrag energiile pozitive.

Fără lacrimi și certuri

În prima zi din an nu trebuie să plângi sau să te cerți cu cineva. Se zice că, dacă o faci, așa vei avea tot anul. Plin de tristețe, certuri și evenimente triste.

Dorințe

O altă superstiție spune că, daca îți pui o dorință NEMATERIALĂ de Revelion (adică îți dorești sănătate, fericire), și nu o spui cu voce tare, ți se va îndeplini în anul următor.
 

Citeşte mai multe despre:   superstitii  -   traditii  -   revelion  -   noul an