Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Spune-mi a ce miroși, ca să-ți spun de ce boală suferi! Mirosul corpului trădează afecțiuni GRAVE! Află când trebuie să mergi de urgență la medic

Spune-mi a ce miroși, ca să-ți spun de ce boală suferi! Mirosul corpului trădează afecțiuni GRAVE! Află când trebuie să mergi de urgență la medic

Un articol de: Adela Iacob - 24 Sep 2019, 10:49

Te-ai întrebat vreodataă de ce unele persoane care nu au probleme cu igiena au totuși un miros ciudat?

ÎNMORMÂNTAREA celei mai iubite cântărețe de MUZICĂ POPULARĂ din România: MILIOANE de români în lacrimi (IMAGINILE DURERII - GALERIE FOTO)

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să simţi, fie pe stradă, fie, la locul de muncă, fie în locuri aglomerate, anumite mirosuri neplăcute, înţepătoare, puternice, speciale sau suave, de cele mai multe ori neplăcute.

BOMBĂ! S-A AFLAT CINE ESTE TATĂL COPILULUI RAMONEI BĂDESCU: ”NE-AM CUNOSCUT LA ROMA, APOI...”

Iată de ce nu este bine să ignorăm semnalele emanate de propriul corp!

Specialiștii au stabilit că transpiraţia unui om sănătos şi curat nu are miros. Bacteriile de la suprafaţa pielii, care intră în contact cu transpiraţia, sunt cele care dau un iz specific fiecăruia dintre noi. Este şi motivul pentru care anumite părţi ale corpului, precum picioarele, regiunea inghinală, axilele sau pliurile de sub sâni, la femei, miros mai accentuat decât altele şi necesită o îngrijire aparte. Când, în ciuda curăţeniei corporale şi a igienei orale corecte, se simt mirosuri specifice, e cazul să tragem un semnal de alarmă şi să dăm fuga la medic, scrie revistasanatate.net.
Dacă urmezi un tratament  sau ai consumat alimente cu miros înțepător, nu e cazul să intri în panică atunci când transpiraţia capătă un miros urât. Unele medicamente, precum cele folosite în tratamentul cancerului, ori antibioticele pot modifica mirosul natural al pielii. La fel se întâmplă şi când mâncăm ceapă sau usturoi. În general, izurile deranjante se emană prin piele, prin glandele sudoripare şi din gură.

Îmbrăcămintea şi încălţămintea din materiale sintetice nu lasă transpiraţia să se evapore, iar părul de pe corp în exces contribuie la reţinerea transpiraţiei şi a bacteriilor, ceea ce duce la accentuarea mirosului. Totuşi, când mirosul e diferit de cel cunoscut, de transpiraţie, semnalează o boală.


O disfuncţie a glandei tiroide, precum hipertiroidia, se manifestă prin transpiraţie excesivă, urât mirositoare. Dar acelaşi lucru se întâmplă şi în caz de sindrom al ovarului polichistic, de tumori ovariene sau de disfuncţii ale glandelor suprarenale. Abundentă şi neplăcută nărilor, sudoarea îi caracterizează pe bărbaţii cu surplus de testosteron, pe femeile cu exces de hormoni masculini, pe cei cu dereglări ale hipofizei.

 

ELIXIRUL EGIPTEAN DIN 2 INGREDIENTE: VINDECĂ TOT ORGANISMUL ŞI ASIGURĂ O VIAŢĂ LUNGĂ

 


Un iz de mere stricate sau de acetonă trădează diabetul. Prin transformarea grăsimilor şi proteinelor în glucoză se formează corpi cetonici, care sunt toxici şi pot să ducă până la comă diabetică. Corpii cetonici se elimină sub formă de acetonă prin urină şi prin respiraţie, dând mirosul caracteristic.

Mirosul neplăcut de peşte indică afecţiuni digestive şi, în special, faptul că omul nu digeră complet alimentele îngurgitate. De obicei, se întâmplă asta din cauza lipsei unei enzime. Dar şi o substanţă conţinută de pilulele contraceptive duce la acest iz deranjant.

Urina cu miroas puternic de sirop de arţar anunță o leucinoză, boală ereditară ce duce la tulburări de metabolizare a acizilor din organism, care se manifestă prin mişcări anormale ale corpului şi ale globilor oculari, alterarea conştienţei, până la comă, şi întârziere mintală.

Izul de amoniac, cunoscut ca foetor hepatic, le este caracteristic celor ce suferă de ciroză.

Respiraţia miroase a urină? Este din cauza uremiei, adică a nivelului crescut al ureei din sânge.

 

BOMBĂ MONDENĂ: GABRIELA SZABO A DEVENIT BUNICĂ LA DOAR 43 DE ANI!

 


Insuficienţa hepatică e anunţată de mirosul de sânge stricat sau de ridichi de pământ.

Când organismul uman e intoxicat cu fosfor, emană iz de usturoi.

Mirosul aldehidic, puternic, înţepător, sufocant, de mere verzi, e des întâlnit la alcoolici.

Când respiraţia miroase a materii fecale, poate fi vorba de ocluzie intestinală, de supuraţii pulmonare sau de paraziţi intestinali la copii, iar difteria dă un iz dulceag, special.

Dacă ai renunţat la pâine şi la carbohidraţi, să nu te miri că trupul capătă treptat un miros ciudat, nu prea plăcut, o combinaţie de fructe exotice şi lac de unghii.

Acidoza metabolică profundă, adică şocul scăderii nivelului glucozei din sânge, duce la instalarea comei rapide şi la respiraţia cu miros de migdale amare, la fel ca în cazul intoxicării cu cianură de potasiu.

 

INCREDIBIL! POMOHACI A COMIS-O! DEZMĂȚ TOTAL CU ELENA MERIȘOREANU! MAI MARII BOR ȘI-AU FĂCUT CRUCE! ASTA E PREA DE TOT (FOTO)