Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Sfaturi utile pentru păstrarea bradului de Crăciun! Soluțiile sunt SIMPLE!

Sfaturi utile pentru păstrarea bradului de Crăciun! Soluțiile sunt SIMPLE!

Un articol de: Stirescu.ro - 05 Dec 2018, 20:54

Bradul este piesa principală a Sărbătorilor de iarnă!  Iată cîteva sfaturi utile ca să păstrezi prospețimea bradului săptămâni întregi!

Atunci când optezi pentru un brad natural, alege un brad proaspăt, cu ramurile elastice, greu de frânt. Chiar dacă pomul a fost tăiat de câteva zile, el continuă încă să împrospăteze aerul și să umple casa cu oxigen. Brazii proaspăt tăiaţi absorb în primele 24 de ore aproximativ trei litri de apă. Consumul mediu de apă al pomului de Crăciun este de 500 ml zilnic, după prima zi. De aceea, este bine să îi adăugăm apă proaspătă zilnic. 

Ferește-l atât de lumina directă a soarelui, cât și de sistemele de încălzire și de ventilație ale casei, deoarece acestea nu vor face decât să grăbească procesul de uscare. Locul bradului trebuie să fie cât mai departe de calorifere, sobă sau cămin, iar spațiul în care e amplasat să fie cât mai des aerisit. 

Nu uita să pulverizezi periodic cu apă proaspătă toată su­prafața bradului, însă în cantități mici. Cum un brad verde, cu ramuri viguroase, nu este ușor de menținut, ai putea încerca să adaugi substanțe hrănitoare în apa din suportul copacului. Aspirina dizolvată în apă întărește sistemul imunitar al copacului, ajutându-l să facă față bacteriilor din apă. 

Poate ultimul lucru care ne trece prin minte când ne gândim la beculețele colorate de Crăciun este efectul lor asupra unui brad natural. Dar becurile de anumite culori, ce răspândesc un anumit spectru de lumină, pot afecta fiziologia copacului, împiedicând procesul de fotosinteză. De aceea, specialiștii ne atenționează să folosim, în primul rând, LED-uri în locul beculețelor cu filament, pentru că au avantajul de a nu se încălzi, și apoi să alegem întotdeauna instalații necolorate (becuri albe sau transparente). Lumina albă e absorbită cel mai ușor, iar bradul are nevoie de ea pentru a produce energia necesară sănătății acelor. Lumina colorată (roșie, albastră, verde etc.) îngreunează acest proces și supune copacul la un efort suplimentar pentru a-și prepara hrana prin fotosinteză. 

Sursa: ZiarulLumina.ro

Citeşte mai multe despre:   Bradul de Craciun