Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Fii atent! 5 sfaturi utile pentru când te hotărăști să-ți cumperi un apartament

Fii atent! 5 sfaturi utile pentru când te hotărăști să-ți cumperi un apartament

Un articol de: Stirescu.ro - 19 Dec 2018, 17:25

Achiziționarea unui apartament, fie că este cu 2 sau 3 camere, în bloc nou sau vechi, reprezintă o investiție serioasă și un pas important în viață.

Însă, câteodată nu știm cum să pornim la drum.

Iată 5 sfaturi utile care te vor ajuta să alegi un apartament potrivit pentru tine.

Stabilește-ți de la început un buget

 Creditul ipotecar sau programul Prima Casă sunt variantele la care poți apela în cazul în care nu dispui de o sumă mai mare de bani. Indiferent de metoda de plată pe care o alegi, îți recomandăm să te încadrezi în suma stabilită inițial pentru a evita o îndatorare și mai mare.

Apelează la specialiști

 Să găsești un apartament care să te mulțumească din toate punctele de vedere este un lucru care necesită răbdare și atenție la detalii. Dacă nu dispui de timp suficient pentru a căuta personal pe site-urile cu apartamete de vânzare, poți cere ajutorul unei agenții imobiliare, contracost.

Alege zona potrivită pentru tine

 Apartamentele de vânzare din zonele centrale sau semi-centrale ale orașului au prețuri mai mari, însă sunt avantajoase deoarece nu își pierd din valoare la revânzare. Totodată îți oferă acces la punctele de interes și mijloacele de transport în comun. La polul opus, dacă vrei să te detașezi de agitația orașului când ajungi acasă, alegerea unei zone de periferie este o variantă bună.

Asigură-te că viitorul apartament este conform cu ceea ce îți dorești

 Următorul pas este să vizionezi cât mai multe apartamente și să inspectezi cu atenție până la cele mai mici detalii. De la intrarea pe scara blocului, este bine să fii atent la căt de îngrijită este și să arunci un ochi pe panoul unde sunt afișate facturile de întreținere, deoarece aceste lucruri îți vor spune multe despre viitorii vecini. Dacă nu te pricepi să verifici țevile de apă și instalațiile electrice, poți cere ajutorul unui specilist, pentru a te asigura că totul e în regulă. Verifică de asemenea dacă apartamentul este dotat cu repartiroare, apometre și dacă dispui de loc de parcare.

Ocupă-te în amănunt de actele necesare

 După ce ai parcurs acești pași și ai găsit apartamentul mult dorit, ultimul pas este să mergi la notar pentru realizarea actelor de vânzare-cumpărare. Verifică și citește actele cu mare atenție înainte de a le semna pentru a evita orice neînțelegere.