Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Uite de ce au femeile gravide gre'uri dimineața. Iată când trebuie să îți faci griji

Uite de ce au femeile gravide gre'uri dimineața. Iată când trebuie să îți faci griji

Un articol de: Adela Iacob - 17 Noi 2019, 19:04

Perioada sarcinii reprezinta un moment delicat pentru fiecare femeie. Cele nouă luni vin cu adevărate provocări pentru viitoarele mămici, începând cu grețurile de dimineață. Însă, în momentul în care aceste grețuri se amplifică, poate fi vorba de Hyperemesis Gravidarum, o afecțiune pe care multe gravide o experimentează.

„Greață de dimineață și Hyperemesis Gravidarum sunt două condiții cu totul distincte chiar dacă la prima vedere par niște afecțiuni similare. Prezintă reacții și complicații diferite pe care este important să le distingem pentru a trata în mod corespunzător simptomele', afirmă dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrică-ginecologie, scrie viva.ro.

Simptomele de dimineață includ, de obicei, greață, care este uneori însoțită de vărsături. Aceste două simptome dispar de cele mai multe ori după 12 până la 14 săptămâni de sarcina. Afecțiunea începe, de obicei, în prima luna de sarcina, iar femeile pot experimenta oboseală și o ușoară pierdere a poftei de mâncare. 

În situațiile în care greață și vărsăturile nu dispar și starea nu se îmbunătățește, consulta medicul ginecolog, care poate diagnostica Hyperemesis Gravidarum.

„Hyperemesis Gravidarum include, în cele mai multe cazuri, greață care nu dispare și vărsături severe care duc la deshidratare severă. Acest lucru nu permite aborbtia de vitamine și nutrienți din alimentație', adaugă dr. Silviu Istoc.

Simptomele apar în primele șase săptămâni de sarcina, iar grețurile persistă, adesea, pe o perioada lungă.

Hyperemesis Gravidarum poate duce la deshidratare și creștere lentă în greutate în timpul sarcinii. Nu există nici o modalitate cunoscută de a preveni Hyperemesis Gravidarum, dar sunt multe modalități de a gestiona simptomele.

Boală de dimineață și Hyperemesis Gravidarum par să aibă o legătură cu gonadotropină corionica umană (hCG). Acesta este un hormon creat în timpul sarcinii de către placentă. Astfel, corpul tău produce o cantitate mare de hCG într-un ritm rapid la începutul sarcinii ce pot continua să crească pe tot parcursul celor nouă luni provocând aceste afecțiuni.