Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile O rețetă simplă care te va face să simți gustul copilăriei! Rulourile cu vanilie vor fi pe placul întregii familii

O rețetă simplă care te va face să simți gustul copilăriei! Rulourile cu vanilie vor fi pe placul întregii familii

Un articol de: Adela Iacob - 16 Mar 2020, 14:11
sursa Foto: impact.ro Sfaturi utile

Gustul copilăriei poate fi dat de diverse rețete. Cu toții aveam un preparat care ne amintește de cea mai frumoasă perioadă din viața noastră.

Rulourile umplute cu cremă de vanilie te vor reaminti de acele vremuri. Este o rețetă simplă și pe gustul întregii familii.

Ingrediente:

Aluat:

o cană ulei (250ml);

1 cană apă (250ml);

un praf de sare;

făină cât cuprinde (aproximativ 750g).

Crema de vanilie:

3 ouă;

o cană zahăr (250g);

un litru lapte;

o linguriță esență de vanilie;

5 linguri făină;

un pachet de margarină (250g).

În plus:

ulei pentru uns bețele de rulouri;

zahăr pudră.

Mod de preparare:

Aluat:

Se amestecă toate ingredientele într-un castron până când se obține o coca un pic moale. Pe masă de lucru se presară făînă și se mai frământă coca până când devine suficient de tare pentru a fi întinsă. Se împarte coca in bile mai mici și se întinde pe masă de lucru, apoi se taie fâșii de aproximativ 2 cm lățime, se ia bățul pentru rulouri uns cu ulei, se fixează bine pe coca și se rulează, apăsând ușor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedează tot așa până când se termină coca.

Rulourile se așază în tavă tapetata cu hârtie de copt și se bagă la cuptor până când se rumenesc frumos, întorcându-le de pe o parte pe altă.

Crema de vanilie:

Într-o cratiță se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă laptele, esență și făină și se amestecă cu mixerul pentru a nu se formă cocoloașe. La final se adaugă margarină tăiată cubulețe. Se pune cratiță pe foc mic și se amestecă in continuu până când crema se îngroașă.

Asamblare:

Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi tăiate la un colț.