Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Rețetă ușor de preparat! Iată trei pași simpli pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei o pâine cu cartofi și fără gluten

Rețetă ușor de preparat! Iată trei pași simpli pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei o pâine cu cartofi și fără gluten

Un articol de: Adela Iacob - 19 Mar 2020, 11:46
sursa Foto: Pixabay Sfaturi utile

Pâinea făcută în casă va câștiga întotdeauna în fața celei din comerț.

Iată o rețetă de pâine fantastică, fără gluten și care conține cartofi.

Ingrediente

- 500 g făina albă pentru pâine fără gluten
- 10 g drojdie uscată fără gluten
- 2 cartofi potriviţi
- 1 ou
- 300 ml apă călduţă
- 1 linguriţă sare
- o lingură şi jumătate de ulei

Mod de preparare

Pasul 1

Se curăţă cartofii de coajă şi se pun la fiert. Când sunt gata, scurgeţi-i şi pasaţi-i cu furculiţa. Daţi deoparte şi lăsaţi să se răcească uşor. Într-un castron puneţi făina peste care adăugaţi drojdia uscată şi sărea şi amestecaţi.

Pasul 2

Faceţi o adâncitură în mijloc, spargeţi oul, adăugaţi apa călduţă, uleiul şi cartofii pasaţi şi amestecaţi cu lingura până ce compoziţia devine omogenă, potrivit pasiunilemihaelei.blogspot.com. Luaţi un castron şi aşezaţi un şervet în el. Presăraţi generos cu făină (sau amidon) şi aşezaţi aluatul înăuntru. Presăraţi şi deasupra cu puţină făină şi acoperiţi cu marginile şervetului.

Pasul 3

Daţi la crescut cam 40 minute la loc loc cald. Când aluatul s-a dospit, răsturnaţi-l cu grijă în tavă, direct din castron, cu ajutorul şervetului. Coaceţi cam 40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, apoi încă 10 minute la 220 grade C. Când este rumenă şi coaptă, lăsaţi să se răcească complet înainte să o tăiaţi.