Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Cinci plante care purifică aerul din locuință și pe care te ajută dacă ai probleme cu respiraţia sau locuieşti într-un oraş poluat

Cinci plante care purifică aerul din locuință și pe care te ajută dacă ai probleme cu respiraţia sau locuieşti într-un oraş poluat

Un articol de: Adela Iacob - 26 Mar 2020, 18:48

Îți dorești să respiri un aer mai proaspăt? Plantele sunt indispensabile pentru viața umană. Prin fotosinteză, ei transformă dioxidul de carbon pe care îl exhalăm în oxigen proaspăt și pot, de asemenea, să elimine toxinele din aerul pe care îl respirăm. S-a dovedit științific că anumite plante de interior pot îmunătății semificativ calitatea aerului din locuință și sunt extrem de eficiente în eliminarea anumitor agenți toxici, cum ar fi benzenul, formaldehida și tricloretilena. Cercetătorii NASA sugerează că este nevoie de cel puțin o plantă la 100 de metri pătrați de spațiu de locativ. 

Iată 5 plante de interior ușor de îngrijit, care vor înveseli camera și care care purifică aerul din încăpere:

Planta paianjen, pe numele oficial Clorophytum comosum, numita popular crinul verde sau voalul miresei, este doar una din cele mai decorative plante de apartament, dar si una din cele care au o extraordinara capacitate de a purifica aerul din camera in care se afla. Planta paianjen a fost inclusa in nomenclatorul NASA pentru capacitatea sa extraordinara de a curata aerul si de a neutraliza diversi poluanti prezenti in casele noastre. Plantele sunt eficiente  daca un exemplar matur are in grija aerul de pe o suprafata de 10 metri patrati.

 

Limba soacrei (Sanseviera) este o planta originara din Africa si Asia care face parte din familia Ruscaceae. Limba soacrei este una dintre cele mai indragite si rezistente plante de apartament, pe langa calitatile decorative aceasta filtreaza chimicalele aflate in produsele de curatat. Pot fi asezate in baie, un mediu umed este optim pentru aceasta planta. Este des intalnita in restaurante si birouri tocmai pentru proprietatile sale benefice in privinta purificarii aerului.

 

Aloe vera (Aloe Barbadensis) este o specie de plante suculente originara din nordul Africii. Ca si planta de apartament este destul de simplu de intretinut, ghivechiul in care este cultivata poate fi expus la razele directe ale soarelui. Este eficienta pentru filtrarea benzenului si formaldehidelor, substanţe rezultate din produsele chimice folosite la curatat sau din vopseluri. Aloe vera este o planta care daca este consumata in cantitati mici poate avea beneficii pentru sanatate.

 

Iedera englezească este cunoscută pentru îndepărtarea benzenului, un agent cancerigen care se găsește în fumul de țigară, detergenți, pesticide și alte materiale sintetice și este declarat a fi extrem de benefică pentru astm și alergii, eliminând, de asemenea, formaldehida.

 

Planta telegraf (tradescantia zebrina) este o planta curgatoare de-a dreptul extraordinara. Foliajul este deosebit, in nuante de verde si violet și rosu pe partea inferioara. Planta telegraf este foarte cunoscuta si simplu de crescut. Va aprecia daca ii oferiti un loc luminos, dar ferit de soarele direct. In plus, ea are calitati extraordinare de purificare a aerului.