Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Un strop de culoare în grădina casei tale. Cele mai frumoase flori pe care le poți planta la sfârșitul primăverii

Un strop de culoare în grădina casei tale. Cele mai frumoase flori pe care le poți planta la sfârșitul primăverii

Un articol de: Adela Iacob - 15 Apr 2020, 18:14

Dacă ați ratat perioada de plantare de la începutul primăverii, nu înseamnă că nu veți avea curtea plină de flori parfumate, vibrante la sfârșitul primăverii și pe parcursul verii. Multe plante prosperă în lunile de vară când sunt plantate la sfârșitul primăverii. 

Iată ce flori poți plantă la sfârșitul lunii aprilie pentru a avea o curte colorată tot restul anului:

 

Panseluțe

 

Sunt flori extrem de colorate şi uşor de îngrijit și pot fi plantate toată primăvara. Panseluțele dau un aspect deosebit grădinii dumneavoastră și pot fi plantate împreună cu alte flori sau puse în ghivece la ferestre pentru a vă bucură de frumusețea și diversitatea lor. Panseluțele preferă semi-umbră și pot fi arse ușor de soare.

 

Crin regal

 

Este o floare care cu siguranță nu trece neobservată. Vine în sute de culori, forme și mărimi și este extrem de popular datorită parfumului dulce și florilor dungale cu linii fine purpurii, este incredibil de frumoasă în momentul deschiderii.

Se plantează într-o zonă însorită, pentru că au nevoie de 6-8 ore de soare pe zis, la o adâncime de 20-30 cm. De obicei, se planteasză în grupuri de câte trei pentru un aspect deosebit.

 

Gladiole

 

Cu flori gingașe, gladiolele dau farmec grădinii tale atunci când înfloresc, dar pot fi tăiate și așezate în vază, că să aducă aromonie în casă. Aceste flori preferă zonele însorite, cu pământ ușor, fertil, bine drenat.

Trebuie plantate la aproximativ 20 cm adâncime cu spațiu suficient spațiu între bulbii, de cel puțîn 25-30cm. Ideal ar fi să plantăți bulbii de gladiolă în grupuri de 10-15, astfel încât să aveți un aranjament floral de grădina minunat. Aceste plante au nevoie de 80-100 zile că să înflorească.

 

Begonia

 

Una dintre cele mai populare flori de ghiveci, begoniile, pot atinge o înălțime de 30-40 centimetri. Florile sunt asemănătoare cu cele ale trandafirilor și au culori extrem de variate, iar frunzele acestei plante sunt lucioase și verzi sau roșcate și cărnoase.

Ghivecele pot fi așezate la fereastră, însă preferă zonele mai răcoroase. În timpul iernii, are nevoie de cel puțîn 12°C, iar vara trebuie ținută în locuri mai umbroase că să nu o ardă soarele. 

 

Tuberoze

 

Flori delicate, cu multe petale și catifelate, care cresc pe o tulpină lungă, cultivate în special pentru mirosul puternic, din care se produc și parfumuri, dar și pentru aspectul decorativ. Plantarea se face la sfârsitul lunii aprilie - începutul lunii mai.

Legendă spune că femeile tinere nu trebuie să miroasă aceste flori după lăsarea întunercului, pentru a nu fi cuprinse de porniri erotice incontrolabile.

Toamna (septembrie-octombrie) bulbii trebuie scoși din pământ și puși la uscat în spații bine aeriste, pentru 3-4 zile, apoi se mută în spații răcoroase, ferite de umeazeală.  

 

Allium

 

Numită și ceapă decorativă, acestă plantă are multe flori mici poziționate în formă de glob, situate în capătul unei tije lungi de 25-35 cm, de culoare galbenă sau mov.

Trebuie planată în zone însorite, uscate, pentru că nu o cantitate mare de umiditate.

Cultivarea acestei plante se realizează prin plantare de bulbi, care se plantează la o adâncime de 8-10 cm, la o distanță de 3-4 centimetri. Această plantă este în general una destul de rezistență, fără să necesite o îngrijire deosebită. Trebuie udate regulat, iar în timpul iernii, bulbii trebuie acoperiți pentru a nu îngheța.