Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Cum să porţi corect MĂRŢIŞORUL, dacă vrei să îţi aducă NOROC! Tradiţii şi superstiţii în prima lună a primăverii

Cum să porţi corect MĂRŢIŞORUL, dacă vrei să îţi aducă NOROC! Tradiţii şi superstiţii în prima lună a primăverii

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Mar 2020, 12:33
FOTO: Pixabay.com Sfaturi utile

În prima zi a primăverii se ămpar mărţişoarele, aducătoare de noroc, pe care femeile le poartă întrega lună. Începerea primăverii marchează însă şi o schimbare în viaţa oamenilor, la început de sezon. 


Tocmai de aceea, există şi o serie de tradiţii aducătoare de noroc, de care poţi ţine cont dacă vrei o primăvară îmbelşugată. Unul dintre ele este chiar modul în care se poartă mărţişorul. 

Marţişorul nu este doar estetic, ci şi un ocrotitor pentru cel care îl poartă. Un mărţişor îl fereşte de boli pe cel care îl poartă şi ţine la distanţă deochiul, relatează Antena1.ro


Nodurile şi împletiturile din şnurul mărţişorului au rolul de a te proteja de ghinion şi momente nefavorabile. Mai mult decât atât, sunt o formă prin care cel care le poartă se poate feri de rău, potrivit srusei citate mai sus. 


Dacă îţi doreşti să ai noroc tot timpul anului, este bine să porţi mărţişorul în perioada 1-9 martie, sau. în funcţie de anumite zone ale ţării, pe întreaga durată a lunii martie. 


Pentru copii, mamele trebuie să prindă mărţişorul, iar ritualul are reguli stricte ca să fie unul aducător de noroc. Spre exemplu, mamele care prind mărţişorul în pieptul sau la mâna copiluli trebuie să se ferească de privirea femeilor însărcinate. În caz contrar, acestea vor naşte prunci însemnaţi, relatează Antena1.ro.