Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Cele mai frumoase palate din Europa pe care le poți vizita online. Plimbă-te pentru câteva minute într-o lume de basm

Cele mai frumoase palate din Europa pe care le poți vizita online. Plimbă-te pentru câteva minute într-o lume de basm

Un articol de: Maria Zărnescu - 28 Mar 2020, 18:24
FOTO: Pixabay.com Galerie foto (5) Sfaturi utile

Cine nu și-ar dori să fie măcar pentru o zi în pielea unora dintre cele mai cunoscute prințese sau cei mai puternici prinți? În timpul petrecut acasă, în weekend poți călători virtual într-o lume de basm. De la Palatul Buckingham la Castelul Winsdor și apoi o mică mare oprire la Versailles, te poți plimba prin cele mai frumoase castele din lume, din confortul propriului tău cămin.

Fiecare dintre noi se așteaptă să nu aibă zilnic șansa să intre în casa Reginei sau să privească pe ferestrele impunătoare ale Palatului Versailles oricând și-ar dori. Iar da, fizic nu se poate să călătorim în fiecare moment în care am vrea, jobu-l, familia și poate chiar un program aglomerat ne împiedică de cele mai multe ori să ajunge repede acolo unde ne-am dori, așa că așteptăm până la concediu.

Virtual însă, lucrurile stau cu totul și cu totul în alt mod. Ce ai spune dacă, ți-am povesti că da, poți vizita cele mai frumoase palate din Europa oricând vrei, din fața laptopului personal. Pregătește-ți ceaiul preferat și fii gata pentru o călătorie în timp, așa cum nu te-ai fi așteptat:

Palatul Buckingham din Londra

Finalizat în 1873, Palatul Buckingham are 775 de camere, inclusiv 240 de dormitoare, 78 de băi și 19 săli pentru înâlniri oficiale. Sigur că într-un tur virtual nu vei putea să le faci cu mâna fanilor de la balcon precum Kate Middleton sau Meghan Markle și nici nu poți ajunge în orice încăpere îți poftește inima.

Însă, poți vizita câteva dintre cele mai importante locuri ale Palatului, precum Sala Tronului, Grand Staircase și The White Drawing Room. În Sala Tronului vei descoperi cele două tronuri, realizate în secolul al XVII-lea și este locul în care sunt făcute și cele mai multe fintre fotografiile oficiale ale Familie Regale.

Grand Staircase îți va da prilejul să admiri holurile largi, prin care se jucau odată Prnțul William și Prințul Charles, iar în White Drawing Room îți poți imagina propria întâlnire cu Regina, căci aici Monarhul își primește toți invitații.

Turul virtual al Palatului Buckingham îl poți găsi aici!

Castelul Windsor

Proprietatea Windsor este cel mai mare castel locuit din întreaga lume. Regina Elisabeta a II-a și Phllip se retrag aici ori de câte ori simt nevoia.

Castelul Windsor a fost deschis în 1070, iar alături de Palatul Buckingham și Palatul Holyrood din Edingurgh, face parte din lanțul de proprietăți deținute de către Monarhii britanici din Casa de Windsor.

Turul virtual te lasă să descoperi cum este să vizitezi cel mai mare castel locuit din lume, dar și să îți imaginezi cum ar fi să îți bei ceaiul cu Regina. Aripile pe care le poți vizita virtual la Windsor sunt Camera Picturilor Crimson, Camera Waterloo, folosită adesea pentru mesele festive sau înâlnirile oficiale din locație. Vizitează castelul aici!

Palatul Holyrood din Scoția

Acesta este cel de-al treilea castel deținut de Casa de Windsor și se află în Edinburgh. Dacă ești curios să descoperi cum te simți când te plimbi prin rețedința oficială a Reginei atunci când merge în Scoția, te invităm într-un tur virtual al Palatului din Caitală.

Palatul  a fost reconstruit de către James al VI-lea în 1501, pentru soția sa Margaret Tudor, sora cul Henry al VIII-lea.

Castelul Horlyrood i-a servit ca reședință și Reginei Mary a Scoției, aici căsătorindu-se cu doi dintre soții ei. În același castel, în 1566 secretarul privat al Reginei Mary este ucis de către revoluționarul ei soț, Lordul Darnley.

La fel ca la Buckingham Palace și la Castelul Windsor, și aici se pot vizita tot trei încăperi, care te vor purta cu siguranță într-o alăt lume, prin decorul impresionant: The Grate Stair, Morning Drowing Room și Dormitorul Regal. Descoperă palatul virtual aici! 

Palatul Versailles

În 1682 el devine reședință regală permanentă, iar vreme de decenii, a fost „acasă” pentru conducătorii remarcabili ai Franței, precum Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. 

În 1789, Palatul devine primul Muzeu de Istorie din Franța, odată ce regii au fost executați. Mai mult decât atât, locația, cu o arhitectur impresionantă, îți permite să descoperi nu numai o bucată importantă de istorie, ci și un stil de viață.

Ferestrele impunătoare ce se deschid în grădină, plafoanele înalte și placate în aur și multe alte detalii te vor transporta în lumea de basm în care ți-ai imaginat întotdeauna că trăiesc Prinții și Prințesele. Începe turul virtual de aici!

Palatul Regal din Amsterdam

În 1808, Regele Louis Bonaparte transformă locația, un palat folosit inițial ca primărie, într-o locuință peramentă. Situat în celebra Piața Dam din centrul orașului, Palatul Regal oferă un tur virtual cât se pote de complet.  Construcția impunătoare din Amsterdam a fost încheiată în 1665 și a durat 17 ani.

În prezent, Palatul Regal din Amsterdam găzduiește colecții impresionante de mobilier, sculpturi inedite și galerii de marmură ce meritră vizitate, măcar în timpul unui tur virtual.