Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Cea mai valoroasă lecție: Ai grijă de tine! Uite ce trebuie să faci ca să te apreciezi și să te iubești mai mult

Cea mai valoroasă lecție: Ai grijă de tine! Uite ce trebuie să faci ca să te apreciezi și să te iubești mai mult

Un articol de: Adela Iacob - 15 Mar 2020, 12:36

Cel mai important lucru în viață este iubirea de sine. 

Grija pentru propria persoană nu trebuie confundată cu narcisismul sau cu orgoliu, ci trebuie privită ca respectul pentru propria persoană, care te ajută să iei decizii înțelepte. 

 Presiunea socială, vinovăția, rușinea, tristețea te fac vulnerabil din punct de vedere emoțional, dar lupta nu e pierdută, pentru că iubire de sine poate fi manifestată zilnic. Iată la ce trebuie să fii atent. 

Îngrijește-te de sănătatea ta! 

Corpul, pshicul și emoționalul trebuie să se afle în armonie pentru o stare de bine. 

Să îți respecți corpul înseamnă să ai grijă la alimentație, să faci sport și să îți faci analize periodic. 

Sănătatea fizică are un impact serios asupra sănătății mintale, emoționale, și invers. Cum mergem la medic pentru un disconfort fizic, ar trebui să fie la fel de normal să mergem la psiholog, atunci când ne supără ceva la nivel emoțional.

Iartă-te pe tine! 

Cum rămâne cu regretele? Aceste emoții te țin legat de trecut, iar anumite răni trebuie să se vindece.  Agățarea de trecut, nu-ți permite să te bucuri de prezent sau să construiești un viitor.

Discută cu tine!

Discuțiile cu tine reprezintă cele mai importante mesaje pentru pshicul tău. Este foarte important să-ți vorbești cât mai frumos și atent posibil, apoi să le pui limite oamenilor care nu te tratează cu respectul pe care îl meriți.

Nu te dezamăgi singur! 

Poți  să fii dezamăgit de prieteni, familie, partener,  dar cel mai important e să nu te dezamăgești singur. Iubirea de sine presupune să-ți ții cât mai multe promisiuni, tu față de tine, fără să te pedepsești când calci strâmb. Începe cu pași mici și promisiuni mici, treptat mărind miza. Ești cea mai importantă persoană din viața ta și prima pe care te poți baza.