Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Ce este embolia cu lichid amniotic, complicația din cauza căreia Andreea Bălan era să moară

Ce este embolia cu lichid amniotic, complicația din cauza căreia Andreea Bălan era să moară

Un articol de: Stirescu.ro - 06 Mar 2019, 19:07

Andreea Bălan a fost în pragul morții luni seara, în timpul operației de cezariană pe care a suferit-o la o clinică privată din Capitală.


Vedeta a avut un stop cardiac și a petrecut câteva ore bune la Terapie Intensivă. Ceea ce a avut Bălan a fost o embolie cu lichid amniotic, un eveniment foarte rar, dar extrem de grav, căci doar una din 10 femei supraviețuiește.


Ce s-a întâmplat mai exact: Lichidul amniotic a ajuns în sângele mamei. Când părți ala acestui țesut (lichid amniotic) trec de bariera placentei, urmează tulburări de coagulare a sângelui la nivelul plămânilor și în vene. Evenimentul medical excepțional se manifestă prin dificultăți de respirație, scăderea bruscă a tensiunii, senzația de frig și tulburări de ritm cardiac.


Persoana în cauză își pierde cunoștința, are convulsii și apare stressul fetal.  Cauzele frecvente ale emboliei cu lichid amniotic: vârsta mamei peste 35 de ani, probleme ale placentei, preeclampsia, excesul de lichid amniotic și travaliul indus medical, printre altele.

Citeşte mai multe despre:   andreea balan  -   embolie lichid amniotic