Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Adevărul despre micile gustări! Iată cum un un singur COVRIG îți dă metabolismul peste cap

Adevărul despre micile gustări! Iată cum un un singur COVRIG îți dă metabolismul peste cap

Un articol de: Adela Iacob - 04 Mar 2020, 21:03

Covrigii reprezinta una dintre cele mai populare gustari, însă puțină lume cunoaște efectele nocive pe care le produce în organism. 

Nutriționiștii spun că covrigii fac mai mult rău decât bine, din moment ce un singur covrig ajunge sa aiba aproximativ 300 de calori, valoarea lui nutritionala fiind aproape nula.

Covrigii sunt preparați din faina alba rafinata, ulei si margarina și sunt fierti intr-un amestec care contine zahar si potentiatori de gust, combinatie extrem de nociva pentru organism, ducand la aparitia unor probleme de sanatate precum hipertensiune, diabet sau cresterea nivelului de colesterol din sange, scrie kanald.ro.

În plus, acest tip de gustare contine si sare in cantitati extrem de mari, fapt care favorizeaza aparitia hipertensiunii arteriale, a fibrozei ficatului și ingreuneaza functionarea rinichilor.

Mai mult, atunci cand sunt consumati calzi, covrigii irita stomacul, iar ontinutul ridicat de zahar din covrigi favorizeaza aparitia diabetului.

Covrigii sunt extrem de bogati si in carbohidrati: un singur covrig are aproximativ 50 de grame de carbohidrati, in conditiile in care doza zilnica recomandata este de 130 de grame pe zi, crescând riscul de obezitate.