Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile AVERTISMENT cumplit! Feriți-vă de ARGINTUL TIBETAN! Află totul despre BLESTEMUL TERIBIL pe care îl ascunde

AVERTISMENT cumplit! Feriți-vă de ARGINTUL TIBETAN! Află totul despre BLESTEMUL TERIBIL pe care îl ascunde

Un articol de: Stirescu.ro - 21 Dec 2018, 15:15

Specialiștii au dat alarma în preajma sărbătorilor! Românii sunt sfătuiți să nu cumpere, să nu dăruiască şi mai ales să nu poarte bijuterii de argint tibetan. Sunt pe cât de frumoase, pe atât de toxice!

Trebuie să ştiţi că în ciuda denumirii de Argint tibetan nu este vorba de bijuterii facute în Tibet, ţară cu o populaţie săracă ce nici nu fabrică, nici nu exportă bijuterii, scrie Breslo.

Prin urmare, ceea ce găseşti pe piaţa românească este un fals grosolan şi periculos.

Bijuteriile vândute ca argint tibetan conţin 2-6% argint, dar şi zinc, cositor, crom, aluminiu, nichel, plumb. Acestea sunt aliaje şi metale grele extrem de toxice pentru organismul uman, fapt ce atrage după sine recomandarea că femeile însărcinate şi copiii până la 6 ani să evite total purtarea "argintului tibetan".

Plumbul afectează la adulţi tensiunea arterială, fertilitatea, sistemul nervos, produce dureri musculare şi articulare, iritabilitate şi pierderi de memorie, iar copiii sunt şi mai expuşi: chiar şi o cantitate mică poate afecta capacitatea de învăţare, rinichii şi auzul, poate cauza deficit de atenţie, probleme de comportament.

De asemenea, exista o afecţiune care poate fi provocată chiar de aceste bijuterii: dermatita alergică de contact, care în cazurile grave te umplu de eczeme pe tot corpul chiar şi pe o durată de 3 luni.

Nichelul, zincul si plumbul sunt cele mai iritante metale şi exact astea se găsesc în argintul tibetan.

De reţinut că cine spune că vinde "argint tibetan" în loc de "gablonz" sau "alpaca" are intentia clară de a te păcăli.

Citeşte mai multe despre:   tibet