Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Scapă de efectele neplăcute ale chimicalelor din produsele de curățat. Întrebuințări practice ale bicarbonatului de sodiu în gospodărie

Scapă de efectele neplăcute ale chimicalelor din produsele de curățat. Întrebuințări practice ale bicarbonatului de sodiu în gospodărie

Un articol de: Adela Iacob - 26 Apr 2020, 16:48

Bicarbonatul de sodiu face minuni în gospodărie și nu costă o avere. Acest produs natural are multe alte utilizări practice în afară de cel alimentar, nu face doar prăjiturile mai bune, ci îți revoluționează viața de zi cu zi fără chimicale și fără a distruge mediul înconjurător.

Iată cum îl poți folosi în gospodărie: 

 

Înlocuiește produsele cosmetice:

 

 

  •  Pasta de dinți

Presară puțin pe periuța de dinți pentru a-ți albi dantura și pentru a îți împrospăta respirația

  • Deodorant

Aplicat la subraț după ce ai ieşit de la duş are efect răcoritor şi, chiar dacă nu împiedică transpiraţia, neutralizează acizii care dau mirosul neplăcut.

  • Exfoliantul

Când este utilizat ca un exfoliant, bicarbonatul de sodiu îndepărtează delicat celulele de piele moarte. Amestecă trei măsuri de bicarbonat și o parte de apă, freacă cu o mișcare circulară și clătește.

 

Te scapă de mâncărimile provocate de înțepăturile de insecte

 

 

Se dizolva o lingurita de bicarbonat intr-o jumatate de pahar de apa si se aplica pe intepatura cu ajutorul unui tampon, timp de o jumatate de ora. Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic usor alcalin, care influenteaza asupra inflamatiei, prin neutralizarea pH-ului pielii.

 

Înlocuiește produsele de curățare

 

 

  • Curăță obiectele din argint

Redă strălucirea obiectelor din argint frecându-le cu o pastă făcută din bicarbonat și apă pe care, cu ajutorul unei cârpe curate. Clătiți și lăsați să se usuce.

  • Desfundă chiuveta

O măsură de bicarbonat și una de oțet, turnate în chiuvetă desfundă țeava ca un produs profesional.

  • Îndepărtează grăsimea din bucătărie

Folosește-l împrunnă cu detergentul de vase și lasă-l să acționeze câteva minute. Face minuni cu vasele tale. Îndepărtează și resturile de mâncare arsă de pe tigăi și oale, atunci când acestea sunt lăsate în apă cu detergent și bicarbonat pentru 15 minute.

  • Împrospătează frigiderul

Lasă un vas cu bicarbonat uscat în frigider pentru a elimina mirosurile neplăcute. Produsul poate fi înlocuit la câteva săptămâni.

  • Elimină mirosul neplăcut din coșul de gunoi

 Presară bicarbonat pe fundul coșului de gunoi pentru a ține mirosurile neplăcute la distanță

  • Elimină mirosul greu din litiera pisicii

Presară puțin bicarbonat în litieră și apoi adaugă nisipul special peste.  Cover the bottom of the box with baking soda and add litter on top.    

  • Împrospătează pantofii

Presară puțin bicarbonat în pantofi între purtări pentru a îndepărta mirosul

 

Prelungește viața florilor

 

 

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient 100% ecologic ce poate înlocui într-un mod foarte eficient substanțele chimice folosite de obicei la grădinărit.O linguriță de bicarbonat adăugată în vaza florilor, le va menține proaspete o perioadă mai lungă.  

Amestecat cu pământul în care urmează să plantezi flori, reduce aciditatea solului și  favorizează înflorirea. Begoniile, mușcatele și hortensiil cresc mai bine în sol alcalin, cum

 

Ține furnicile la distanță

 

Amestecă sare și bicarbonat în proporții egale și presară în locurile unde furnicile au preluat controlul pentru a le pune pe fugă

 

 

Elimină efectele neplăcute ale fasolei asupra digestiei

 

Pentru a reduce riscul de gaze intestinale, poți adăuga puțin bicarbonat de sodiu în apa în care pui fasolea înainte de o fierbe. Bicarbonatul ajută la descompunerea unor zaharuri care provoacă gazele și nu modifică deloc aroma preparatului.