Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile Grădinăritul, activitatea care te menține în formă și relaxat. Uite cinci motive pentru care trebuie să incluzi această activitate în rutina ta

Grădinăritul, activitatea care te menține în formă și relaxat. Uite cinci motive pentru care trebuie să incluzi această activitate în rutina ta

Un articol de: Adela Iacob - 25 Mar 2020, 16:31

Nu există bucurie care să poată fi comparată cu aceea de a culege roadele muncii tale, însă pe lângă faptul că furnizează legume și fructe nutritive pentru consum și flori frumoase pentru decor, grădinăritul oferă o varietate largă de beneficii pentru sănătate.  

Iată care sunt motivele pentru care trebuie să te apuci de grădinărit:

Reducerea stresului

Ai avut o zi grea? Hai în grădină și vei vedea cum stresul va dispărea. 30 de minute de activitate în natură reduce semnificativ nivelul de cortizol din corp, un hormon asociat stresului.

Vei învăța să ai răbdare

Nu poți să grăbești procesele care se produc în natură. Fiecare plantă crește într-un ritm anume și, în timp, înveți să aștepți oricât este nevoie pentru a obține cea mai bună recolta. Același lucru este valabil și în viață de zi cu zi. Dacă înveți să ai răbdare cu plantele tale, vei reuși să ai răbdare la serviciu și acasă și te vei enerva mai puțîn.

Combate depresia

Specialiștii spun că persoanele care își fac timp în fiecare zi pentru a îngriji grădina combat mai ușor depresia, au o atitudine pozitivă și optimistă, deoarece în timpul activităților specifice reușesc să se detașeze de probleme și pot medita în liniște.

Te menține în formă

Grădinăritul te scoate la aer proaspăt și la soare, îți pune sângele în mișcare. Activitățile în aer liber, precum grădinăritul, combină un hobby distractiv cu expunerea la razele benefice ale soarelui, ceea ce crește producția de vitamina D în corp, cea care este responsabilă de întărirea oaselor și a sistemului imunitar.

În plus, fiind o activitate plăcută în aer liber și cu o finalitate clară, oamenii tind să se țînă de această activitate mai mult decât de altele. 

Îți menține inimă sănătoasă

Când lucrezi în grădină arzi calorii și îți întărești inima. Potrivit cercetătorilor, activitățile precum grădinăritul, proiectele diy și muncă în gospodărie sunt la fel de eficente că exercițiile fizice și previn riscul unui infarct.