Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile 6 Muzee pe care le poți vizita online! Pășește virtual în interiorul unora dintre cele mai cunoscute expoziții din întreaga lume

6 Muzee pe care le poți vizita online! Pășește virtual în interiorul unora dintre cele mai cunoscute expoziții din întreaga lume

Un articol de: Maria Zărnescu - 18 Mar 2020, 18:19
FOTO: Pixabay.com Sfaturi utile

Dacă ai simțit vreodată dorința de a evada în holurile somptuoase ale unei galeri de artă sau ai vrut să te pierzi, chiar și pentru câteva printre exponatele de Luvru, dar timpul sau bugetul nu îți permiteau să se deplasezi, acum vin ele cât mai aproape de tine.

Cât de aproape? Chiar la biroul pe care obișnuiești să lucrezi din fața laptopului, pentru că ai avantajul de a le vizita online. Practic îți poți rezerva câteva zeci de minute, în fiecare seară sau când ai puțin timp liber și poți admira în voie colecțiile de la MET, operele de artă de la Luvru sau chiar sculpturile antice din ale Muzeului de Arheologie din Atena.

Sigură că experiența nu se va compara cu o călătorie în timp, în fiecare dintre acestea, făcută în concediu, însă este o variantă ce avantajează orice buget.

Iar una dintre părțile bune este că poți petrece cât timp îți dorești, fără ca ghidul sau orarul de funcționare al muzeului să te condiționeze.

Mai jos am pregătit o listă a muzeelor pe care le poți vizita online. Nu trebuie decât să te înarmezi cu timp și răbdare, iar experiența ta culturală poate începe oricând:

Pinacoteca di Brera din Milano

Este poate cea mai mare galerie de artă din Milano. Aici veți găsi o colecție de artă extraordinară, ce găzduiește faimoși pictorii italieni, precum Caravaggio sau Bramante. În mod normal, prețul de intrare la Pinacoteca di Brera este cuprins între 2 și 15 euro. Tur virtual aici.

Galeria Uffizi din Florența

Galeria este cel mai cunoscut muzeu al Florenței și este situat în centrul istoric. Aici poți descoperi online lucrările cu adevărat deosebite, ale celor mai mari pictori precum Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Botticeli. Turul virtual aici.

Muzeul Luvru din Paris

Cine nu își dorește să se piardă în încăperile largi, înțesate de istorie și artă de la Luvru? Dacă nu ai avut ocazia să ajungi la Paris până acum, nu îți face griji, poți aduce Capitala franceză la tine acasă pentru că și Luvrul este unul dintre muzeele pe care le poți vizita online. O poți admira pe Monalisa la o cafea sau un pahar de vin. Descoperă turul virtual aici.

Muzeul Metropolitan New York (MET)

Câte file și seriale nu au filmate scene memorabile, săruturi romatice sau îmbrățisări de adio pe deja celebrele trepte de la MET și să nu uităm, desigur, de cunoscutul eveniment ce adună anual toată lumea mondenă de peste ocean, MET Gala. Intra virtual în MET aici.

Muzeul de Arheologie din Atena

Ce ai spune de o călătorie în timp, pe care să o faci din fața laptopului? De această dată nu este vorba despre un film istoric sau un serial inspirat din evenimente reale, ci de turul virtual al Muzeului de Arheologie din Atena. Admiră vechile sculpturi și pătrunde într-o lume ce îți va trezi amintiri din poveștile cu Zei și Zeițe. Turul virtual aici.

Galeria Națională de Artă din Washington

Aici veți putea admira colecția de-a dreptul impresionantă de artă pe care muzeul o găzduiește. Leonardo da Vinci, Pablo Picasso și Vermeer sunt artiștii pe care îi puteți admira în timpul turului virtual