Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile 5 moduri în care animalele de companie te fac mai sănătos și mai optimist. Cum ți se schimbă viața când ai un necuvântător

5 moduri în care animalele de companie te fac mai sănătos și mai optimist. Cum ți se schimbă viața când ai un necuvântător

Un articol de: Adela Iacob - 26 Apr 2020, 15:32
Sursa foto: Krista Mangulsone/Unsplash Galerie foto (1) Sfaturi utile

 Un animal de companie este cu siguranță cel mai bun prieten. În momente dificile sau după o zi stresantă de muncă, un animal este tot ce ai nevoie ca să te binedispui.

De fapt, de aproape 25 de ani, cercetătorii continuă să demonstreze că cei care locuiesc că oamenii care trăiesc cu un animal au sunt mai sănătoși și mai stabili emoțional.

 

Iată care sunt beneficiile de care se bucură proprietarii de animale:

 

Te ajută să te menții în formă

 

Toți cățeii, indiferent de rasă, au nevoie de plimbări zilnice pentru a rămâne sănătoși și fericiți- la fel ca oamenii.

Pentru cei care au tendința să lenevească, un câine este antrenorul ideal. Câinele te va face să ieși din casă și să dai câteva ture de parc în fiecare zi.

 

Nu ești niciodată singur

Dacă locuiești singur sau partenerul tău de viață are un program complet diefrit față de tine, te poți simții extraordinar de singur uneori; asta dacă nu ai un animal! Câinii și pisicile sunt cei mai grozavi prieteni. Ei te întâmpină întotdeauna când ajungi acasă și sunt gata să-ți asculte toate secretele. În plus, sunt mai tot timpul dispuși să îți țină companie pe canapea.

Te ajută să te destresezi

Viața modernă este stresantă, iar anxietatea poate contribui la declanșarea multor probleme de sănătate.

Din fericire, animalele îți sar în anjutor și de data aceasta. Mângâiatul unui patruped sau pur și simplu privitul peștișorilor în acvariu te poate face să uiți de griji. Studiile au demonstrat că deținătorii de animale tind să aibă tensiune arterială, colesterol și trigliceride mai scăzute, față ed cei care nu trăiesc în jurul animalelor. Asta înseamnă șanse mai reduse de infarct.

În plus, ca orice activitate plăcută, jocul cu un animal poate ridica nivelurile de serotonină și dopamină, neurotransmițători legați de menținerea nivelului de calm și fericire. 

Oamenii iau pastile pentru a crește nivelurile de serotonină și dopamină, însă sănătos fel în care le poți menține ridicate este să îți mângâi animalul sau de a îmbrățișezi soțul sau soția, să stai la soare, sau să ieși în natură.

 

Te ajută să îți faci prieteni noi

Proprietarii de animale sunet de cele mai multe ori incredibil de prietenoși. Oamenii se vor opri să discute cu tine despre câinele tau în parc. A deține un animal de companie este o modalitate grozavă de a întâlni oameni noi și de a lega prietenii rapid, în special dacă nu sunteți introvertiți.

 

 

 

Îi învață pe copii să fie responsabili

 

Fiecare părinte s-a confruntat cu dorința copilului de a deține un animăluț. Copiii iubesc animalele și, dacă sunt suficient de mari, un animal de companie îi poate învăța de fapt o mulțime de aptitudini importante. Nu numai că își vor dezvolta abilitățile practice necesare pentru a îngriji un animal de companie, dar vor dezvolta sentimente de empatie, extrem de folositoare în relațiile interumane.

Potrivit cercetătorilor, iubitorii de animale au instincte mai dezvoltate (abilități de concentrare, de memorare și de a învăța din greșeli), decât cei care nu îngrijesc un animal.