Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Sfaturi utile 10 animații clasice care pe care orice copil ar trebui să le vadă pentru a-și dezvolta creativitatea și personalitatea

10 animații clasice care pe care orice copil ar trebui să le vadă pentru a-și dezvolta creativitatea și personalitatea

Un articol de: Adela Iacob - 04 Mai 2020, 17:13

Majoritatea părinților sunt îngrijorați de faptul că odrasele lor petrec prea mult timp în fața ecranelor, totuși, cercetătorii spun că televizorul joacă un rol extrem de important în dezvoltarea mentală a copiilor, atâta timp cât părinții aleg cu grijă programele pe care le vizionează cel mic și limitează timpul de vizionare.

Iată ce învață copiii din programele special destinate:

 

  • Lecții prețioase de viață

Poveștile pentru copii, chiar dacă sunt în format digital sau print, le oferă copiilor lecții valoroase de viață și moralitate, începând cu importanța lucrului în echipă, gestionarea emoțiilor precum supărarea sau tristețea, îi învață de ce trebuie să mănânce sănătoas și cum să își rezolve conflictele.

 

  • Exploreză locuri pe care nu le-au vizitat

Un alt beneficiu major al televizorului este că îi transportă pe cei mici în locuri și timpuri diferite, familiarizându-i cu alte culturi, oameni, lumi și experiențe la care nu au acces în viața de zi cu zi. De exemplu, copiii vor înțelege mai bine cum trăiesc animalele sălbatice sau oamenii în China sau Franța.

 

  • Le dezvoltă creativitatea

 

Programele educative interacționează cu copilul și îi poate stimula intreresul pentru o gamă largă de teme și activități.

Acestea pot varia de la a îl inspira să deseneze personajele favorite, la crearea propriilor povești sau stârnirea interesului pentru diferite sporturi sau hobby-uri pe care le vede la televizor.

 

  • Le crează modele demne de urmat

 

Faptul că și persoanjele trec prin diferite provocări și conflicte, copilul își dezvoltă stima de sine, își construiește modele pozitive și învață să devină perseverent.

  

 

  • Oferă momente de relaxare

Relaxarea alături de familie și prieteni este la fel de importantă și pentru cei mici la fel de mult ca și pentru adulți, care trebuie să ia o pauză de la activitățile școalare sau de zi cu zi.

 

10 animații clasice pe care orice copil ar trebui să le vadă

 

Peter Pan

 

Inspirat de cartea lui J.M. Barrie, Peter Pan este un film pentru copiii care nu vor să crească vreodată. Într-o noapte, Pan zboară la London, în apartamentul familiei Darling, unde trăiesc Wendy și cei doi frați ai ei. El și prietena lui, Tinkerbell, îi duc pe cei mici pe tărâmul Neverland, un loc unde nu trebbuie să crească niciodată.

 

 

 

Happy Feet

 

Mumble, un tânăr pinguin imperial trăiește o viață frumoasă în Antarctica, însă realizează că nu cântă destul de bine pentru a-și găsi o pereche. Totuși, el are un talent fantastic la dans.

 

 

 

Moana

 

Fimul îi duce pe cei mici într-o călătorie de neuitat și îi învață o lecție despre puterea interioară și cinstirea propriei identități.  În urmă cu câteva mii de ani, Moana pornește în căutarea unei insule legendare din Oceania, totul pentru a-și salva familia. Pe drum, Moana își descoperă propria identitate.

 

 

 

Bambi

 

Bambi este un pui de căprioară care abia descoperă viața. Traiul liniștit îi este dat peste cap când când mama lui este ucisă de vânători, învățându-l o lecție de viață despre pericol și vânătoare. Cei mici vor fi fascinați de diversitatea personajelor din pădure.

 

 

În căutarea lui Nemo

 

Animația urmărește aventurile a doi pești, tată și fiu, care se pierd la Marea Barieră de Corali. Tatăl lui Nemo pornește într-o călătorie plină de pericole pentru a-și găsi fiul pierdut.

 

 

 

Regele leu

 

Filmul este o călătorie în savana africană, acolo unde se naște micuțul pui de leu Simba. Acesta vrea să îi calce pe urme tatălui său, regele Mufasa. Când tatăl moare, Scar, fratele regelui plănuiește să urce pe tron. Simba va lupta pentru a-și apăra dreptul- tronul din savana africană.

 

 

 

 

Hotel Transilvania

 

Nu există un film mai bun pentru a-i familiariza pe cei mici cu legendele românești. Copiii vor descoperi că vampirii si monstri sunt extrem de amuzanți, dar și că legătura dintre tata si fiică nu poate fi ruptă de nici o provocare a vieții.

 

 

 

Cartea Junglei

 

Crescut de o familie de lupi de la naștere, Mowgli trebuie să-și părăsească casa din junglă și prietenii, atunci când tigrul își dezvăluie ura față de puiul de om. În aventura lui, băiatul învață lecții de viață valoroase, pe măsură ce descoperă despre cine este este el cu adevărat.

 

 

 

 

Micul prinț

 

Tema principală a animației este să îi învețe atât pe adulți cât și pe copii să privescă dincolo de sensul obișnuit al lucrurilor. Micul Prinț este un aventurier care are o mulțime de întrebări, adică cheia către înțelegere și fericire.  

 

 

Madagascar

Alex, leul, este principala atracție la Parcul Central din New York. El și cei mai buni prieteni ai săi -- Marty, zebra, Melman, girafa și Gloria, hipopotamul și-au petrecut toată viața în captivitate. Cei patru evadează de la grădina zoologică și ajung în Madagascar, unde învață că viața este complet diferită.