Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe Violențe TERIBILE în Paris: Românii sunt în PERICOL! Orașul iubirii s-a tranformat în câmp de LUPTĂ (FOTO, VIDEO)

Violențe TERIBILE în Paris: Românii sunt în PERICOL! Orașul iubirii s-a tranformat în câmp de LUPTĂ (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Stirescu.ro - 08 Dec 2018, 14:32
Foto: Hepta Externe

Parisul este unul dintre cele mai frecventate orașe de vedetele din România. Unele aproape vizitează Parisul weekend de weekend.

Însă, românii din capitala Franței se află acum în pericol pentru că au început cele mai ample proteste din ultimii ani.

 Francezii ies în stradă nemulțumiți de politicile fiscale ale Guvernului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Proprietarii magazinelor de pe Champs Elysee și din alte cartiere din inima capitalei franceze și-au baricadat vitrinele cu plăci de lemn sau cu plase metalice, ca să nu fie sparte de demonstranți, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută.

MAE avertizează românii care călătoresc în Franţa în legătură cu protestele anunţate pentru sâmbătă, recomandându-se să evite zonele centrale ale Parisului şi atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor.

 

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, pentru data de 8 decembrie 2018, sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă. Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris ", anunţă MAE.

În momentul de față cel puţin 110 persoane au fost rănite, iar peste 270 au fost reţinute.

Citeşte mai multe despre:   Franta