Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe Proporțiile dezastrului din Italia, cel mai afectat stat de COVID-19 după China: 366 de decese

Proporțiile dezastrului din Italia, cel mai afectat stat de COVID-19 după China: 366 de decese

Un articol de: Adela Iacob - 08 Mar 2020, 20:52
FOTO: Pixabay.com Externe

Epidemia de COVID-19 continuă să facă ravagii în Italia. În prezent, există aproape 6.400 de persoane infectate cu noul coronavirus - cu peste 1.300 testați pozitiv doar duminică (+26,2%), în timp ce bilanțul deceselor a ajuns la 366, cu 133 în plus față de ieri (+57%). 

Practic, potrivit datelor furnizate de la Republicca, 133 de persoane și-au pierdut viața în urma îmbolnăvirii într-o singură zi. Comisarul Angelo Borelli, responsabil din Protecția Civilă, a precizat că există, totuși, și 622 de persoane vindecate, dintre care 33 doar duminică.

Lombardia este regiunea italiană cea mai puternic afectată de epidemie. Dintre cele 366 de decese, 267 au fost înregistrate doar aici (72,9%). În Emilia Romagna au murit 56 de persoane, în timp ce alte 18 își găseau sfârșitul în Veneto. În rest, bilanțul fatalităților este completat de alte șase regiuni, care numără între unu și șapte decedați fiecare.

Cele mai recente date transformă Italia în statul cu cel mai mare număr de cazuri confirmate, după China, unde izbucnea epidemia în decembrie.

Printre persoanele testate pozitiv se numără și șeful statului major italian, Salvatore Farina, care a precizat că se simte bine și se află în autoizolare.

Italia a plasat 16 milioane de cetățeni în stare de carantină, în contextul luptei cu răspândirea coronavirusului. Astfel, orice locuitor din Lombardia și din alte 14 provincii italiene vor avea nevoie de permisiune special pentru a călători. Milano și Venezia sunt și ele afectate de această măsură. (Detalii AICI)

La Milano, sute de persoane au luat cu asalt gările pentru a încerca să plece cât mai repede din orașul închis de autorități. Zborurile au fost anulate, astfel că oamenii mai au o singură opțiune: trenul. (Detalii AICI)

Noile măsuri de carantină afectează un sfert din populația Italiei și vizează zona de nord a țării, considerată un adevărat motor economic. Sistemul sanitar din Lombardia este sub o adevărată presiune, iar pacienții au ajuns să fie tratați chiar și pe coridor.