Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe Prințesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Familii Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Prințesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Familii Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Un articol de: Adela Iacob - 28 Mar 2020, 19:15
sursa Foto: pixabay Externe

Prițesa Maria Teresa a Spaniei este primul membru al unei Familii Regale care a murit după ce a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus. În vârstă de 86 de ani, Prințesa Maria Teresa este membru al Familiei Regale Bourbon – Parma, iar anunțul trist a fost făcut de către Prințul Sixtus Henry, fratele ei mai mic, relatează The Mirror.

Prințesa Maria Teresa, era membru al ramurei carliste, care timp de câteva decenii a revendicat tronul Spaniei. Ea avea 86 de ani, fiind născută în 28 iulie 1933, și era fiica lui Francisco Javier de Bourbon y Braganza, princepe de Parma și de Plasencia, și a soției sale, Magdalena de Bourbon Busset.

Membra Familiei Regale a Spaniei nu avea copii, însă a fost întotdeauna atașat de nepoții și nepoatele ei, printre care se numără și Prințul Charlos de Bourbon – Parma, Ducele de Parma și Piacenza, Prințesa Margarita și Prințul Jame.

Regalitățile spaniole sunt membrii ai casei de Bourbon – Parma, ramură cadet a Familei Regale spaniole, descendentă a dinastiei Capețienilor, ce a început să domnească în Franța în 987.

Spania este a patra cea mai afectată țară de pandemia noului coronavirus. Ei au înregistrat 72, 248 de cazuri confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 și 5,8812 decese din cauza noului virus, de la începutul crizei și până acum iar 12, 285 de pacienți s-au vindecat.