Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe CORONAVIRUS a ajuns și la VIENA! Primul caz confirmat

CORONAVIRUS a ajuns și la VIENA! Primul caz confirmat

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Feb 2020, 12:48
FOTO: Pixabay.com Externe

Austria a  confirmat primul caz de infectare cu coronavirus din Viena. 

Un pensionar în vârstă de 72 de ani a fost testat pozitiv și internat de urngență în izolare la Rudolf Foundation din Landstrasse.

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, a afirmat ulterior anunțului că este absolut convins că acest caz de coronavirus va primi "răspunsul potrivit". 

Acum, autoritățile demarează cercetări pentru a stabili exact traseul parcurs de bărbat în ultimele zile și persoanele cu care a intrat în contact, pentru a minimiza efectele răspândirii virusului.

Conform ministrului austriac de Interne, Karl Nehammer, aproximativ 450 de persoane au fost testate cu suspiciune de coronavirus, iar 16 persoane au fost puse în carantină.

Cu toate acestea, autoritățile îndeamnă populația la calm, pentru a nu răspândi frica, recomandîndu-le doar să își facă provizii de alimente, apă și medicamente pentru cel puțin două săptămâni.

De asemenea, ministrul federal al Sănătății, Rudolf Anschober, a anunțat că în Austria există peste 100.000 de cazuri de gripă sezonieră, respectiv de îmbolnăviri cu tablouri clinice asemănătoare, iar în acest context le-a cerut tuturor celor cu răceală și gripă să nu se mai prezinte la camerele de gardă ale spitalelor, ci doar să sune la numărul de urgență 1450, de unde vor primi asistență prin telefon.
 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus  -   viena  -   austria