Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe ADIO PAPAGALI în Capitală! Primăria a demarat programul de EXTERMINARE MASIVĂ! Barbaria întrece orice imaginaţie: VREA SĂ-I GAZEZE!

ADIO PAPAGALI în Capitală! Primăria a demarat programul de EXTERMINARE MASIVĂ! Barbaria întrece orice imaginaţie: VREA SĂ-I GAZEZE!

Un articol de: Ionuț Stănescu - 14 Feb 2020, 11:53
Foto: pixabay.com Externe

Decizie bizară luată de primăria din Madrid.

IMAGINI DEOCHEATE CU DANIELA CRUDU! ACESTA E MOTIVUL PENTRU CARE IUBITUL GELOS A BĂTUT-O CUMPLIT! E SCANDALOS (GALERIE FOTO)

Municipalitatea vrea să extermine aproape întreaga populaţie de papagali Kramer şi Monk din oraş, specii considerate invazive.

INCENDIAR! S-A AFLAT SECRETUL LUI CRISTI BORCEA! ȘI-A OBLIGAT TOATE SOȚIILE SĂ FACĂ ACEST GEST! DOAMNE, CE RUȘINE

Guvernul local a alocat pentru această operaţiune aproape 3 milioane de euro. Peste 11.000 de exemplare, reprezentând 90% din populaţia totală de papagali din Madrid, vor fi sacrificate în cadrul acestui program, informează Agerpres.

INCENDIAR! CE PĂRŢI INTIME A ARĂTAT ANAMARIA PRODAN PE INSTAGRAM. REGHECAMPF A TURBAT DE FURIE (GALERIE FOTO)

Oficialii locali consideră că aceste două specii de paapgali reprezintă o pacoste pentru oameni şi o ameninţare pentru sănătatea publică.

Cum se va realiza exterminarea papagalilor

Exterminarea papagalilor madrileni, criticată de mai multe asociaţii care militează pentru drepturile animalelor, urmează să înceapă în octombrie şi va dura 23 de luni.

Procedura vizează ţinerea sub control a numărului de papagali prin distrugerea cuiburilor, îndepărtarea ouălor şi capturarea atât a puilor, cât şi a adulţilor cu ajutorul unor plase şi a unor cuşti.

„Eutanasierea etică a păsărilor va fi realizată folosind metode care nu contravin normelor de bunăstare a animalelor”, au anunţat reprezentanţii departamentului de mediu din cadrul Primăriei din Madrid.

Ce pagube produc papagalii în Madrid

Numărul papagalilor a crescut cu o treime în ultimii trei ani, iar aceste păsări au construit 4.400 de cuiburi în oraş în 2019, potrivit Consiliului Municipal, care este condus din luna iulie a anului trecut de o alianţă compusă din conservatori şi extrema dreaptă.

Papagalii construiesc cuiburi mari şi destul de grele, care riscă uneori să cadă din copaci şi, ocazional, în căderea lor, să rupă crengi care ajung pe trotuare şi pe carosabil, potrivit unor documente oficiale.

Asociaţiile pentru protecţia animalelor, revoltate de decizia Primăriei

Asociaţiile pentru protecţia animalelor neagă impactul negativ al acestor păsări asupra florei şi faunei locale şi au pus sub semnul întrebării tehnicile de capturare şi exterminare anunţate de Consiliul Municipal. Aceleaşi asociaţii au denunţat folosirea potenţială a gazării, o tehnică pe care o consideră plină de cruzime.

Partidul Animalist Împotriva Maltratării Animalelor (PACMA) este una dintre numeroasele organizaţii spaniole care au criticat decizia Consiliului Municipal, anunţată pentru prima dată în luna octombrie. O petiţie susţinută de PACMA, care cere stoparea acestei iniţiative, a fost semnată până în prezent de peste 32.000 de persoane.

Citeşte mai multe despre:   Madrid